Milers de persones evacuades per l'erupció del volcà Taal a les Filipines
El volcà Taal, situat enmig d'un llac, és una atracció turística (Reuters/Eloisa López)

Desenes de milers d'evacuats pel risc d'una gran erupció del volcà Taal a les Filipines

L'erupció del Taal, a menys de 70 quilòmetres de Manila, va acompanyada d'una forta activitat sísmica

RedaccióActualitzat

L'erupció del volcà Taal, al nord de les Filipines, està provocant l'evacuació de desenes de milers de persones. Aquesta xifra, però, podria créixer en les pròximes hores. Les autoritats filipines calculen que més de 200.000 persones es podrien veure obligades a marxar de casa seva si la situació empitjora.

El volcà, situat a menys de 70 quilòmetres de la capital, Manila, està llançant fonts de lava des d'aquest dilluns. Segons l'Institut de Vulcanologia i Sismologia del país, hi ha el risc que a les pròximes hores o dies hi hagi una "gran erupció perillosa", acompanyada d'un "tsunami volcànic". Tot plegat fa que una àmplia zona, fins i tot Manila, estigui en estat d'alerta.

Del cràter en surt una espessa columna de cendres i fum que arriba a una altura de 15 quilòmetres, amb una activitat sísmica important. En les últimes 24 hores hi ha hagut un centenar de sismes, una trentena dels quals d'una forta intensitat.

Una persona ha mort i tres més han quedat ferides aquest dilluns en un accident de trànsit arran de la poca visibilitat pel fum i les cendres. El sinistre ha passat a la ciutat de Calamaba, al nord del país. Un camió ha xocat contra un pal de la llum quan el conductor ha perdut el control en un revolt.

 

La cendrà envaeix tota la zona (Reuters/Eloisa López)

 

Molts habitants de les ciutats pròximes es veuen obligats a marxar (Reuters/Eloisa López)

 

Efectes de l'erupció de volcà (Reuters)

L'aeroport internacional de la capital filipina ha suspès tots els vols, tant d'arribada com de sortida, a causa de la proximitat del volcà. Les escoles han tancat i alguns servis de transport com el metro de Manila han estat suspesos.

 

 

 

 

 

El Taal és un dels volcans actius més petits del món, situat enmig d'un llac, al sud de Manila. És un destí turístic molt popular. Des del 1572 ha entrat en erupció 33 vegades. L'octubre del 1977 va ser l'últim cop. I la més letal va ser el 1911, quan van morir 1.300 persones.

Anar al contingut