Motociclicme

Melandri guanya a Austràlia i Pedrosa perd opcions en la lluita pel títol de Moto GP

Marco Melandri s'ha imposat en el Gran Premi d'Austràlia en la categoria de Moto GP, en una cursa marcada per la pluja. El millor pilot català ha estat Sete Gibernau, que ha arribat a liderar la cursa, i que ha perdut el tercer lloc en la recta final a mans de Valentino Rossi. L'italià és el que surt més reforçat pel que fa a a la lluita pel títol, ja que es col·loca segon a 21 punts de Nicky Hayden, que ha estat cinquè a Phillip Island. En canvi, Dani Pedrosa només ha pogut ser quinzè i perd moltes opcions de guanyar el Mundial.

Actualitzat

Pas enrere de Dani Pedrosa en la seva lluita pel Mundial de Moto GP. El català només ha pogut ser quinzè al Gran Premi d'Austràlia, marcat per la pluja que ha fet que a mitja cursa els pilots hagin hagut d'entrar a boxs per canviar de moto. El més perjudicat per tot plegat ha estat el pilot de Castellar del Vallès, que havia arrencat des de la desena posició de la graella i que finalment només ha pogut ser quinzè.

El punt esgarrepat per Pedrosa no serveix de gaire cosa, perquè Valentino Rossi ha estat tercer i el líder del Mundial, Nicky Hayden, ha acabat cinquè. A més, el vencedor de la cursa, Marco Melandri, ha atrapat Pedrosa a la classificació del Mundial. A falta de tres curses perquè s'acabi el campionat, Hayden suma 225 punts, per 204 de Rossi. Melandri i Pedrosa comparteixen el tercer lloc de la general, amb 193 punts.

Tot semblava ben encarat per part de Pedrosa quan, poc després de la sortida, el triple campió del món havia remuntat posicions i s'havia col·locat en una meritòria cinquena plaça. En aquells instants ja havia plovisquejat sobre la pista del circuit de Philip Island, però els pilots encara no s'havien decidit a entrar a boxs a canviar de moto. A més, Hayden, que sortia des de la "pole", ocupava una endarrerida setzena posició i Rossi només era sisè, per darrere de Pedrosa. Semblava aleshores que el català podria protagonitzar una gesta com la de Sepang i continuar retallant distàncies en la lluita pel títol.

Tanmateix, ha començat a ploure de valent i el "pit lane" s'ha convertit en una autèntica bogeria de pilots entrant i sortint per canviar de motocicleta. En aquesta aglomeració ha estat Pedrosa qui s'ha endut la pitjor part. El pilot d'Honda no ha rodat mai còmode sobre la superfície mullada de Philip Island i ha vist com Melandri, Vermeulen, Rossi, Hayden, Stoner i Gibernau el doblaven amb solvència. Així les coses, Melandri s'ha endut un triomf que el situa tercer a la general del Mundial, empatat a punts amb Pedrosa. Vermeulen ha estat segon i Rossi, que ha superat Sete Gibernau sobre la línia d'arribada, ha estat tercer.

Ara, el set vegades campió del món és segon a la classificació del Mundial, a 21 punts de Nicky Hayden, que només ha pogut ser cinquè. Melandri i Pedrosa, a 32 punts de Hayden i a 11 de Rossi, tenen escasses opcions d'aconseguir el títol. A banda de Sete Gibernau, que ha estat quart a la cursa, cal destacar la novena plaça de Toni Elías.

Anar al contingut