Madrid

Matas arriba a Madrid per declarar dimarts pel "cas Palma Arena" de finançament irregular

L'expresident balear Jaume Matas declararà dimarts davant del jutge pel "cas Palma Arena". Tot i la citació, fins ara es dubtava si tornaria dels Estats Units, on viu actualment, per assistir al judici. Ara se sap que ha arribat a Madrid i s'espera que es traslladi les pròximes hores a Palma. Després de cinc mesos d'espera podrà donar la seva versió sobre la investigació de l'augment del cost de construcció del velòdrom Palma Arena, així com de l'increment del seu patrimoni i el finançament del PP. La seva defensa assegura que el popular va actuar sempre amb correcció i sense incidir en cap dels delictes que se li imputen.

Actualitzat
El jutge José Castro és el que més sap de la instrucció del "cas Palma Arena". Fa mesos que pilota la investigació. Té fama d'incansable. No mira ni dies ni hores. De fet, la mateixa nit de Nadal estava dirigint un escorcoll a can Matas per veure si hi trobaven una caixa forta.

Els diners, la desviació pressupostària per construir el velòdrom Palma Arena, són darrere de la denúncia. Hi ha sospites que part del 600 milions que va costar s'haurien desviat per una banda cap al patrimoni personal de Jaume Matas, concretament per a un palauet a ple centre de la ciutat. L'altre, al partit, a la seu del PP.

Sis detinguts i nombrosos exalts càrrecs del govern de Matas, entre testimonis i imputat, han passat pel jutjat aquests mesos. Des de l'equip més pròxim a l'expresident fins a la seva mà dreta política, Rosa Estaràs. Tothom ha tirat cap a dalt. Responsabilitzen Jaume Matas de tota la gestió en la construcció d'aquesta instal·lació esportiva, estrenada per a una competició i encara inacabada.

El fet més visible i que s'ha convertit en tot un símbol del despropòsit és un ascensor que va de l'aparcament del velòdrom a un descampat.

Pujat a la bicicleta al Palma Arena, Matas va començar la primavera del 2007 la precampanya electoral. Aleshores, poc s'esperava que aquesta cursa el duria als jutjats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut