Bilbao

Massiva manifestació contra el macrojudici a la xarxa de suport als presos d'ETA

El judici que començarà aquest dilluns a l'Audiència Nacional ha despertat una onada de solidaritat a Bilbao a favor dels 47 acusats

RedaccióActualitzat

Massiva manifestació a Bilbao en suport als encausats en el macrojudici contra l'anomenat "front de les presons", la xarxa que dona suport i assisteix els presos d'ETA. En el judici, que arrenca la setmana que ve, hi ha 47 acusats, entre els quals diversos advocats, psicòlegs, periodistes o personal sanitari per a qui es demana entre 8 i 20 anys de presó.

Ha estat una onada de solidaritat aquesta tarda als carrers de Bilbao. Desenes de milers de persones han fet costat als encausats que a partir de dilluns seran jutjats a l'Audiència Nacional. 

Se'ls reclamen 601 anys entre tots junts. Se'ls acusa d'enaltiment del terrorisme i de participació activa en una organització terrorista.

A Bilbao s'hi ha vist l'advocada Arantza Zulueta. Diferents líders de l'esquerra abertzale, plataformes com Sare i representants de l'ANC de Catalunya i d'Euskadi han reclamat que es paralitzi aquest macrosumari.

 

 

Per Amaia Izko, la lletrada dels joves d'Altsasu i també acusada, el cas és un anacronisme sense sentit:

"La societat basca tornarà a dir avui i aquí, omplint els carrers de Bilbao, que el procés judicial que estem vivint és un procés judicial que està fora de temps, de lloc i de mida. I que és injust i absolutament infundat."

Els promotors d'aquesta mobilització, al marge de reclamar l'absolució dels 47 encausats, també esperen que la resposta serveixi per posar en un primer pla de l'agenda basca i de tot l'Estat la situació dels presos i el final de la dispersió.

Segons l'organització, s'han superat totes les previsions i hi ha participat una representació ben diversa de l'àmbit polític i sindical de dins i fora d'Euskal Herria.

ARXIVAT A:
ETAAudiència NacionalPaís Basc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut