Maria Senserrich, a la seu del PDeCAT (ACN/Bernat Vilaró)
Maria Senserrich, a la seu del PDeCAT (ACN/Bernat Vilaró)

Maria Senserrich proposa una renúncia col·lectiva a l'escó de Torra perquè quedi vacant

La diputada designada per substituir el president Torra al Parlament vol que ningú de la llista de Junts per Catalunya ocupi l'escó

Actualitzat

L'escó de diputat del president Quim Torra l'havia d'ocupar Maria Senserrich, segona la Junta Electoral. La política del PDeCAT renunciaria a ser diputada i, per fer-ho, proposa una renúncia col·lectiva de la resta de membres de la llista de Junts per Catalunya. L'objectiu és deixar l'escó vacant i evidenciar així l'anomalia de la decisió de la JEC.

Maria Senserrich va rebre aquest dilluns les credencials de diputada per part de la Junta Electoral Provincial de Barcelona en substitució de president Torra. Senserrich ha explicat a TV3 que proposa deixar vacant l'escó de Torra de manera conjunta amb una fòrmula que consistiria en una renuncia col·lectiva anticipada a l'acta.

Si la resta de candidats que la segueixen a la llista accepten la seva proposta, JxCat perdria un vot en el ple - passaria dels 34 que té a 33. Això no alteraria de manera significativa els números a la cambra, ja que l'independentisme - sumant-hi ERC i la CUP - mantindria la majoria absoluta amb 69 vots.

Senserrich ja va ser diputada del PDeCAT en l'anterior legislatura. En les eleccions del 21 de desembre de 2017, es va presentar en el número 27 per Barcelona a les llistes de Junts per Catalunya. Els últims mesos s'ha apartat de la política i va deixar l'executiva del PDeCAT.

La substitució de Torra com a diputat va generar tensió al Parlament i va fer evident les diferències entre els socis de govern, ERC i JxCat. El ple va acabar ajornat després que els diputats de Junts, en desacord amb la retirada de l'acta de diputat a Torra, van anunciar que no votarien.

ARXIVAT A:
Quim TorraParlament de CatalunyaJxCatPDeCAT
Anar al contingut