Dos membres de l'Església Ministerio Jesucristo Pan de Vida, a l'Hospitalet de Llobregat, cantant davant els seus feligresos
Cerimònia a l'Església Ministerio Jesucristo Pan de Vida, a l'Hospitalet de Llobregat

Mapa de les religions a Catalunya: Les esglésies evangèliques es dupliquen en 15 anys

Hi ha 14 religions diferents a tot el país, amb més de 7.200 centres de culte: la religió catòlica continua sent la majoritària, seguida de l'evangèlica i la musulmana

Mireia Prats RieraActualitzat

La Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat ha actualitzat el mapa de les religions de Catalunya amb l'objectiu d'identificar i conèixer en profunditat les comunitats religioses i els seus llocs de culte.

A Catalunya hi ha 14 confessions oficials amb més de 7.200 espais de culte. El mapa de les religions ho reflecteix bé. Es poden consultar les dades per ciutats i per comarques.

Les religions amb menys centres de culte són el judaisme (amb només 4 sinagogues) i el taoisme, amb la mateixa xifra de temples que els jueus.

El mapa de les religions és una iniciativa d'Afers Religiosos de la Generalitat i l'elabora el grup de recerca ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió), de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 

L'Hospitalet i Badalona, dos casos paradigmàtics

Tot i que la catòlica continua sent la religió majoritària, amb més del 80% dels centres de culte, les esglésies evangèliques es dupliquen, i en poblacions com l'Hospitalet de Llobregat, fins i tot es tripliquen. Han passat de 341 centres de culte el 2004 a 788 el 2020. I en aquests moments el protestantisme és la segona religió amb més fidels a Catalunya, amb un total de 788 esglésies. L'islam és la tercera confessió més representada al país, amb un total de 284 oratoris. A l'Hospitalet hi ha 43 temples protestants i 14 de catòlics.

Al barri de Sant Roc de Badalona hi ha el centre de culte evangèlic de l'església de Filadèlfia, des del 1978. El "culte gitano" com se'l coneix popularment és la fe majoritària al barri, amb més de 300 feligresos. Ells no creixen en xifra, s'han estabilitzat però a Badalona hi ha 18 esglésies evangèliques i 14 de catòliques.

Algunes esglésies evangèliques estan lligades a la migració, sobretot la llatinoamericana. Ens fixem en una de les més noves que han aterrat al Baix Llobregat: la del Ministerio Jesucristo Pan de Vida, que, amb prop de 600 membres, han pogut comprar un local de més de 2.000 metres quadrats i tenen plans d'expansió:

ARXIVAT A:
Religió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut