Estudiants es manifesten pels carrers de Roma (Font: Efe)
Milers d'estudiants s'han manuifestat contra la reforma universitaria a Itàlia (Font:Efe)
Roma

Manifestacions multitudinàries a Itàlia contra la reforma universitària

Nova jornada de manifestacions estudiantils a Itàlia contra la reforma universitària, que vota avui el Senat. La policia ha desplegat un fort dispositiu policial al voltant de la cambra, a Roma, per evitar que es reprodueixin els enfrontaments de fa una setmana. Hi ha hagut alguns incidents a Palerm, Nàpols i Milà.

Actualitzat
Milers d'estudiants s'estan manifestant a la capital italiana de forma pacífica, evitant el centre de la ciutat al voltant dels palaus de govern que els manifestants van intentar envair durant els aldarulls del dimarts 14. La zona està deserta i protegida per un important desplegament policial. Els joves també han enviat una carta al president de la república per demanar-li que no firmi l'anomenat decret Gelmini, la reforma universitària, un cop sigui aprovat a les cambres, com es preveu que passi.

El moviment estudiantil que des de fa mesos protesta contra la proposta de reforma perquè "no té visió de futur i de creixement pels joves i pel país" també està fent sentir la seva veu amb seguicis a  Milà, Turí, Florencia, Nàpols, Venècia...

Incidents a Palerm, Nàpols i Milà

Els actes fins ara més virulents s'han produit a Palerm amb el llençament de pedres i botelles contra seu de la presidència de la regió siciliana, contaminada per els escàndols i la corrupció.
Alta tensió també a Milà on els estudiants, entre ells molts joves dels lliceus, han forçat un blocatge de la policia per immobilitzar la ciutat. A Nàpols han llençat petards, ous i pintura contra la seu central de la policia. A Roma, mentrestant, les manifestacions estan concentrades a la zona est de la ciutat, on estan ubicades les universitats. Mentrestant al Senat italià, després de la vergonyosa sessió d'ahir durant la qual la vicepresidenta Rosi Mauro va aprobar esmenes sense fer-les votar, aquest matí s'ha tornat a revisar la reforma de la universitat.
Anar al contingut