Malestar per les filtracions sobre la sentència: les defenses estudien una denúncia
Els acusats durant el judici al Tribunal Suprem

Malestar per les filtracions sobre la sentència: les defenses estudien una denúncia

La defensa de Sànchez, Turull i Rull diu que si es confirmen les informacions publicades suposen "una flagrant vulneració del secret de les deliberacions"

Actualitzat

La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull estudia presentar una denúncia al Consell General del Poder Judicial per les filtracions de la sentència que hi ha hagut aquests dies a diversos mitjans de comunicació.

Els advocats defensors consideren que aquestes filtracions són "una falta de respecte als acusats i les seves famílies" i "una flagrant vulneració del secret de les deliberacions", si s'acaben confirmant. En un comunicat, la defensa ha volgut traslladar el seu "total astorament" per aquesta situació.

Aquest malestar coincideix amb el que assegura que té Manuel Marchena, l'encarregat de redactar la sentència. Durant la celebració del Dia de la Hispanitat a Madrid i en converses informals amb periodistes ha assegurat que està disgustat per les constants filtracions. El magistrat no ha confirmat si es farà pública dilluns o dimarts, ja que no es pot publicar fins que la firmi l'últim membre del tribunal.

Les filtracions de la majoria de mitjans assenyalen que el Tribunal hauria descartat la rebel·lió i es decantaria per una condemna per sedició.

 

Marchena amb els reis durant la celebració del Dia de la Hispanitat (Efe)

 

"Marchena és un gran actor"

Al programa FAQS de TV3, el periodista expert en temes judicials, Ernesto Ekaizer, ha assegurat que "Marchena és un gran actor, això s'ha de saber" i que "pot simular estar enfadat".

 

Les filtracions tenen "una lògica clara"

Al mateix programa, l'exmagistrat del Suprem Martín Pallín ha assegurat que "és difícil" que no es filtri una sentència d'aquest abast perquè, a banda dels set magistrats que la firmen, amb ells treballen un grup de funcionaris i el gabinet tècnic. Pallín hagués apostat per avançar la comunicació de la sentència un cop tancada.

"És molt factible sobretot en una societat en què segurament un senyor en qui tots estem pensant ha introduït un telèfon o alguna cosa... Avui en dia hi ha mètodes molt sofisticats per assabentar-se de qualsevol cosa."

 

Preguntat per les filtracions aquest dissabte al migdia, Marchena ha assegurat que "una sentència no està acabada fins que l'últim magistrat la firma". Ernesto Ekaizer però ha assegurat al Preguntes Freqüents que la sentència està tancada i que "hi ha unanimitat".

Sobre l'afirmació de Marchena ha assegurat que és "un xantatge estúpid".

El cas de Forcadell

Qui va ser fiscal i magistrat del Suprem durant 20 anys, José Antonio Martín Pallín, ha posat l'accent en la que pot recaure a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ha dit que serà una de les penes que, possiblement, generarà més incomprensió i debat a nivell internacional

"Ni a Anglaterra, ni a Escòcia, ni a Suïssa, ni a  Schleswig-Holstein, ni a Bèlgica entenen que una presidenta d'un parlament que encarna la sobirania popular pugui cometre un delicte en l'exercici de les seves funcions. Va passar amb Atutxa i precisament va ser Marchena el que va fer una revolució i va transformar l'absolució del Tribunal Superior de Justícia del País Basc en una condemna. Què ha passat? Que a Estrasburg els ha caigut. Perquè a Estrasburg i Europa un constitucionalista no pot entendre que un president del Parlament en l'exercici de les seves funcions pugui cometre un delicte"

 

ARXIVAT A:
Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut