Els alcaldes d'Alt Àneu, Alins i Lladorre van estar presents a l'alliberament de l'ós i han estat presents a la roda de premsa poster…
Els alcaldes d'Alt Àneu, Alins i Lladorre van estar presents a l'alliberament de l'ós i han estat presents a la roda de premsa posterior. Imatge del 7 de juny del 2016. (horitzontal)

L'ós que s'ha alliberat al Pirineu es diu Goiat, té 10 anys, pesa 205 quilos

Actualitzat

ACN Llavorsí.-El nou ós que s'ha alliberat aquest dilluns, a les 21.00 hores, al vall de Bonabé, al Pallars Sobirà, es diu 'Goiat', té uns 10 anys i pesa 205 quilos. L'animal ha arribat a terres catalanes després d'un viatge de 18 hores procedent d'Eslovènia. Goiat ha arribat amb una clara missió de consolidar la població d'óssos al Pirineu i substituir Pyros que des dels darrers 18 anys, ha estat pràcticament l'únic mascle de l'espècie que s'ha reproduït dins del seu domini de més de 5.000 quilòmetres quadrats de muntanyes dels Pirineus. L'alliberament d'aquest plantígrad ha arribat precedent de reivindicacions del sector ramader. El director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, ha dit que amb l'objectiu de millorar-ne la gestió la Generalitat contractarà una assegurança per indemnitzar els danys de l'ós, el voltor i el llop. Aquesta assegurança estarà operativa aquest estiu i els danys s'abonaran amb 5 dies.

Anar al contingut