El portaveu del PSC, Miquel Iceta
El portaveu del PSC, Miquel Iceta
Barcelona

L'oposició acusa Mas de plantejar el pacte fiscal per amagar les retallades

El discurs de Mas a Madrid no ha passat inadvertit en les reunions de les direccions dels partits catalans. Totes les formacions de l'oposició coincideixen a dir que el president de la Generalitat planteja ara el pacte fiscal a Espanya per tapar les retallades que fa a Catalunya. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha definit el full de ruta fiscal de "gran pastanaga", mentre des del PP, Alícia Sánchez-Camacho li ha dit que s'ocupi del present. ICV i ERC han retret a Mas que torni a la vella política de "peix al cove", mentre que Ciutadans ho ha titllat de "cortina de fum". D'altra banda, Solidaritat ha lamentat que es "caigui en el vell error de sempre" anant a fer pedagogia a Madrid.

Actualitzat
El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha acusat Mas de llançar als catalans "una gran pastanaga" amb la proposta del pacte fiscal que ha dut a Madrid i ha recordat que "és una qüestió que ells mateixos admeten que no es podrà plantejar fins que Espanya tingui un nou govern". Iceta ha dit que quan es pugui plantejar, d'aquí força temps, pràcticament coincidiria amb el moment que s'haurà de revisar l'acord de finançament.

Des del PP, Alícia Sánchez-Camacho, li ha demanat a Mas que pensi en l'avui i no en el demà. "Sobre el pacte fiscal estem disposats a parlar-ne, però ara Mas té una responsabilitat que és governar el present", ha dit Sánchez-Camacho. La líder del PP català ha etzibat a Mas que el recorda "molt actiu en l'oposició" mentre que el veu "molt aturat en l'acció de govern".

A aquestes crítiques, Iniciativa i Esquerra s'hi han afegit lamentant que Mas que torni a les maneres de fer de Pujol en política espanyola. Per part dels ecosocialistes, Laia Ortiz ha opinat que amb el full de ruta fiscal el govern "tornar a jugar amb els equilibris variables de la política espanyola que tan bé li van a CiU, torna a ser peix al cove". Per la seva banda, Ridao ha dit que "el que realment m'enerva és que el president de la Generalitat torna a plantejar el pacte fiscal com una negociació bilateral i no com una qüestió de país" i ho ha considerat "tornar a reproduir els mateixos esquemes que amb l'Estatut".

Ciutadans
ha assegurat que el pacte fiscal que demana Mas és "inviable", mentre que Solidaritat ha lamentat que el president torni a caure en l'error d'anar a Madrid a fer pedagogia.
Anar al contingut