Open Arms denuncia que porta cinc dies sense poder atracar en un port de Lesbos
L'Open Arms sortint aquesta tarda del port de Barcelona

L'Open Arms torna al Mediterrani sense poder fer tasques de rescat de persones

Foment ha autoritzat el vaixell a fer-se a la mar després de 100 dies de bloqueig, però s'haurà de limitar al transport d'ajuda humanitària.

Quim BalaguerActualitzat

El vaixell Open Arms ha salpat aquesta tarda del port de Barcelona per transportar material humanitari al Mediterrani. El vaixell ha hagut de retardar la sortida des de divendres passat pel mal temps.

Després de 100 dies de bloqueig al port, la setmana passada, el Ministeri de Foment va autoritzar el vaixell de l'ONG a tornar al mar. Ara bé, no podrà efectuar tasques de rescat de persones, sinó que s'haurà de limitar al transport d'ajuda humanitària.

 

 

El 8 de gener, el govern espanyol va denegar a l'Open Arms el permís per sortir a fer missions de rescat amb l'argument que Itàlia i Malta no els deixarien desembarcar i que el vaixell no reuneix les condicions necessàries per portar els nàufrags fins a Espanya.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu suport a l'Open Arms i ha denunciat el canvi d'actitud del govern de Pedro Sánchez:

 

"L'Open Arms és el vaixell que més ens representa en el món. Barcelona estima i agraeix a l'Open Arms la seva tasca. Hem estat denunciant i exigint al govern de l'Estat que deixés de tenir-lo segrestat al nostre port. Celebrem que finalment pugui tornar a la mar, però denunciem la hipocresia del govern de Pedro Sánchez que el deixa anar, però no li deixa fer la seva funció principal i específica, que és salvar vides, i només li deixa portar ajuda humanitària".

 

L'Open Arms ha sortit de Barcelona carregat amb 20 tones d'ajuda humanitària i farà ruta cap al mar Egeu, a Gràcia.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut