La imatge de "Nena amb globus" de Banksy va donar la volta al món quan, just després de ser adjudicat, va començar a autodestruir-se amb u…
La imatge de "Nena amb globus" de Banksy va donar la volta al món quan, just després de ser adjudicat, va començar a autodestruir-se amb una trituradora amagada en l'emmarcat

L'obra de Banksy autodestruïda després d'una subhasta milionària torna estar en venda

La imatge del quadre "Nena amb globus" va fer la volta al món quan, després de ser adjudicat, va començar a autodestruir-se amb una trituradora amagada en el marc i va donar com a resultat "L'amor és a la paperera"

Actualitzat

Una de les obres del controvertit artista Banksy que al seu moment va aixecar més expectació tornarà a ser subhastada 3 anys després d'autodestruir-se quan una compradora n'havia pagat més d'un milió d'euros. A partir d'aquest cap de setmana torna a la casa de subhastes Sotheby's de Londres, on estarà exposada fins al 14 d'octubre, quan sortirà a subhasta per buscar nou propietari.

La imatge del quadre, conegut com "Nena amb globus" va fer la volta al món quan, just després de ser adjudicat, va començar a autodestruir-se amb una trituradora amagada en l'emmarcat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

 

L'obra resultant, amb el nom de "L'amor és a la paperera", ha estat exposada en diferents galeries de tot el món, com a Hong Kong i Nova York, i sortirà a la venda per prop de 5 milions d'euros, gairebé 5 cops més del que se'n va pagar fa 3 anys.

Una xifra que es preveu que pugui incrementar-se durant la subhasta. El 14 d'octubre caldrà veure si també hi haurà sorpreses en aquesta nova subhasta de l'obra de Banksy.

 

De la "Nena amb globus" a "L'amor és a la paperera"

L'obra "Girl with balloon" es va pintar fa 18 anys i és una de les més conegudes de Banksy. Per a la subhasta era en un marc d'estil victorià que amagava un mecanisme que s'activava per destruir-la en el moment de l'adquisició. Un cop passada per la destructora de documents, es va batejar amb "Love is in the bin" ("L'amor és a la paperera").

Banksy va reconèixer que "Nena amb globus" només es va destruir parcialment per un error mecànic. En un vídeo penjat a YouTube mostrava que el seu objectiu era destruir totalment l'obra, i que en tots els assajos havia funcionat a la perfecció.

Banksy, des de l'anonimat, feia seva així una inspirada reflexió de Pablo Picasso: "The urge to destroy is also a creative urge" ("L'impuls de destruir és també un impuls creatiu.")

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut