El Parlament britànic ha aprovat definitivament el projecte de llei de sortida de la UE
El Parlament britànic ha aprovat definitivament el projecte de llei de sortida de la UE
Londres

Llum verda del Parlament britànic a May per activar el Brexit

La Cambra dels Lords aprova el text final, tot i que s'han rebutjat les esmenes que ells mateixos hi havien introduït la setmana passada

Actualitzat

La primera ministra britànica, Theresa May, té via lliure per iniciar el procés de separació del Regne Unit de la Unió Europea. La Cambra dels Lords ha votat majoritàriament la llei de desconnexió i es preveu que la primera ministra activarà abans de finals de mes l'article 50 del Tractat de Lisboa, pel qual es notifica de forma oficial a Brussel·les la sortida de la UE.

El projecte de llei de sortida de la UE es va aprovar a la Cambra dels Comuns el 8 de febrer, però va passar aleshores a la Cambra dels Lords, que havien d'analitzar el text i decidir si hi feien esmenes. Tot i que finalment van optar per esmenar el projecte, la negativa dels Comuns a acceptar aquestes esmenes ha fet reconsiderar els Lords, que han aprovat el text que ha sortit dels Comuns hores abans per una majoria de 274 vots a favor i 118 en contra.

Comença, doncs, un període de dos anys en què es fixaran les condicions del Brexit. Ara, unes quantes de les principals incògnites són saber com es resoldrà la situació dels europeus que viuen i treballen al Regne Unit i quina relació comercial han de tenir els britànics i la Unió Europea. Precisament, mentre hi havia el debat a l'interior del Parlament, desenes de persones es manifestaven a fora per reclamar que es garanteixin els drets dels ciutadans comunitaris al Regne Unit.

 

Anar al contingut