El debat d'aquest dimarts a la Cambra dels Lords
El debat d'aquest dimarts a la Cambra dels Lords
Londres

Els Lords aproven que el Parlament pugui vetar l'acord del Brexit

Una esmena de la Cambra dels Lords dona al Parlament la possibilitat de tombar l'acord a què arribin el govern britànic i Brussel·les sobre la sortida del Regne Unit.

Actualitzat

Revés de la Cambra dels Lords a la primera ministra britànica, Theresa May. Amb 366 vots a favor i 268 en contra, li han esmenat el projecte de llei del Brexit, que ara haurà de tornar a la Cambra dels Comuns, on es tornarà a votar després que s'aprovés el mes passat. Damunt la taula hi ha el debat sobre si el Parlament ha de tenir l'última paraula sobre l'acord a què arribin el govern britànic i la Unió Europea. May i la majoria de diputats conservadors consideren que no.

La primera ministra ha ofert una votació sobre la proposta que arribi des de Brussel·les després dels dos anys de negociació que fixa l'article 50 del Tractat de Lisboa. Hi ha el perill, però, que, si aquesta proposta es rebutja, el Regne Unit sortiria automàticament de la UE sense acord. Laboristes, liberaldemòcrates, alguns diputats "tories" i la majoria dels Lords pensen que s'ha de poder debatre i votar l'acord a què s'arribi quan acabin les negociacions.

Anar al contingut