Els Mossos han detingut almenys dues persones durant els incidents posteriors a la manifestació de la Diada (EFE/Quique Garcia)
Els Mossos han detingut almenys dues persones durant els incidents posteriors a la manifestació de la Diada (EFE/Quique Garcia)

Dos detinguts pels incidents a la Via Laietana al final de la manifestació de la Diada

Tensió i llançaments d'objectes a la prefectura de la Policia Nacional, a la Via Laietana

RedaccióActualitzat

Almenys dues persones han estat detingudes aquest vespre davant la prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona durant els incidents que hi ha hagut un cop acabada la manifestació de la Diada. Un dels individus l'han detingut per desordres públics i l'altre, per atemptat contra els agents de l'autoritat. 

Un reduït grup de manifestants s'ha aturat davant de la comissaria, al marge de la marxa principal de la manifestació de la Diada, i hi ha hagut moments de tensió pels llançaments d'ous, rotlles de paper higiènic, bengales, ampolles de vidre i pots de fum a les portes de l'edifici.

Bengales davant la prefectura de Via Laietana, on s'ha fet una detenció
Bengales davant la prefectura de Via Laietana, on s'ha fet una detenció un cop acabada la manifestació de la Diada (EFE/Toni Albir)

Vuit membres del cos dels Mossos d'Esquadra han resultat ferits lleus en els incidents i s'ha traslladat en ambulància una persona també ferida a un centre hospitalari.

 

A banda i banda de la prefectura s'han situat agents dels Mossos d'Esquadra (dreta de la imatge) i de la Policia Nacional (esquerra de la imatge).

 

Els manifestants han aconseguit tombar la línia de tanques que hi havia davant dels agents de la Policia Nacional. Els Mossos d'Esquadra han format un cordó per protegir-los.

 

Un dels manifestants ha buidat un extintor davant la línia policial:

 

Quan faltaven cinc minuts per a les vuit del vespre han arribat vuit furgonetes dels Mossos d'Esquadra per reforçar el dispositiu policial. Efectius de la Brimo han dispersat els manifestants que es concentraven davant de la prefectura de la Policia Nacional i els han obligat a recular al llarg de la Via Laietana, tant en direcció nord com sud.

 

Durant uns minuts les furgones dels antidisturbis s'han situat al mig de la via; després s'han retirat i s'han situat els cordons policials als carrers del costat de la prefectura.

En aquest moment, un grup de manifestants han tornat a agafar posicions davant de la comissaria i les furgonetes han tornat a pujar la Via Laietana.

Després d'algunes corredisses i cops de porra, la policia ha dispersat la manifestació i al cap de poc, cap a tres quarts de deu de la nit, han pogut reobrir el trànsit a la via.


Tarda sense incidents

A llarg de la tarda hi ha hagut llançament de papers i alguns objectes.

La manifestació de la Diada, convocada per l'ANC, ha passat per davant la prefectura en un ambient festiu, tot i que hi ha hagut retrets i insults a la policia. També s'han sentit crits d'"A por ellos" i hi ha hagut llançament d'avions de paper. Els incidents han passat al final de la manifestació, just quan a l'escenari final s'estaven fent els parlaments de les autoritats.

ARXIVAT A:
11SPolicia Nacional
Anar al contingut