Sant Boi de Llobregat

L'informe de l'Ajuntament de Sant Boi assegura que el túnel de batuda estava en perfectes condicions

L'informe de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat assegura que el túnel de batuda on dissabte van morir quatre nens en ensorrar-se per la ventada no presentava cap mena d'irregularitat. Segons aquest informe, la instal·lació complia la normativa de construcció i el manteniment era l'adequat. És per això que l'alcalde santboià, Jaume Bosch, ha atribuït l'ensorrament del túnel a un "episodi de vent excepcional i arremolinat" que va tenir "un efecte devastador" sobre les instal·lacions. Bosch també ha fet balanç de l'estat dels nou ferits en l'accident. Dos ja han rebut l'alta mèdica, mentre que els altres set continuen ingressats en diversos hospitals de Barcelona. Tots ells -cinc nens i dos adults- es recuperen bé.

Actualitzat
L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, ha comparegut en roda de premsa per explicar l'informe que ha elaborat l'Ajuntament sobre el túnel de batuda que es va ensorrar dissabte passat. Bosch ha aclarit, però, que malgrat tenir aquestes dades es continuarà investigant per "obtenir el màxim d'informació". "Volem transparència, no tenim res a amagar", ha afegit l'alcalde.

Per ampliar la informació, l'Ajuntament de Sant Boi ha demanat tres informes: un al Col·legi d'Arquitectes, un altre al Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i un tercer a l'Escola d'Enginyeria Aeronàutica de la UPC.

L'informe de l'Ajuntament explica que el túnel es va construir l'any 1993 amb una subvenció de la Generalitat. Al cap de deu anys, quan el consistori es va plantejar remodelar el camp de beisbol, la Diputació de Barcelona va elaborar un informe de planificació en el qual assegurava que el túnel de batuda no només estava en perfectes condicions, sinó que era "el millor de Catalunya", i que el que calia reformar era la graderia, els vestidors que hi ha just a sota i adequar les mides del camp a les reglamentàries.

Bosch s'ha referit a aquest informe de la Diputació de Barcelona per assegurar que el túnel de batuda estava en bon estat, però també ha assegurat que en les tasques de manteniment fetes al mes de desembre passat no s'hi va detectar cap desperfecte. Segons l'alcalde santboià, fa un mes uns treballadors municipals van revisar l'enllumenat intern del túnel, es van enfilar a tocar de la teulada i no hi van localitzar cap irregularitat.

És per tot això que Jaume Bosch ha volgut deixar clar que l'enfonsament del túnel va ser un accident provocat per un "episodi de vent excepcional i arremolinat" que va tenir "uns efectes devastadors" sobre la construcció. L'alcalde ha assegurat que té "la consciència tranquil·la", perquè han actuat en tot moment amb "serenitat".

Dos dels ferits ja són a casa

Abans de començar la roda de premsa, Bosch ha parlat de les nou persones ferides en l'accident. Dues ja han rebut l'alta mèdica, mentre que les altres set encara continuen hospitalitzades i es recuperen bé. En aquests moments, hi ha quatre nens ingressats a l'Hospital Sant Joan de Déu, un altre menor a la Vall d'Hebron, un adult a l'Hospital del Mar i un altre al de Bellvitge.

Bosch creu que la millor manera d'homenatjar els nens que van morir en l'accident i els ferits és tornant a reconstruir el túnel tan aviat com sigui possible.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut