Sant Boi de Llobregat

2.000 persones acomiaden els quatre nens morts pel temporal a Sant Boi

Els funerals pels quatre infants morts pel temporal a Sant Boi de Llobregat s'han fet a les onze del matí d'aquest dilluns en una cerimònia conjunta al poliesportiu La Parellada del municipi, on s'han acostat unes dues mil persones, entre familiars, amics, veïns, autoritats i companys del club de beisbol equipats amb l'uniforme, gorres i bats. Quan hi han arribat els cotxes fúnebres s'ha sentit un fort aplaudiment. La cerimònia s'ha acabat amb "El Virolai". D'altra banda, a un dels nens ferits a Sant Boi li han donat l'alta. La resta de ferits pel temporal, onze, continuen ingressats i es recuperen bé.

Actualitzat
Sant Boi de Llobregat continua de dol i aquest dilluns ha dit adéu als quatre nens que van morir en l'accident més tràgic causat pel temporal. La cerimònia religiosa s'ha fet des de les onze del matí fins a dos quarts d'una del migdia al poliesportiu La Parellada i ha estat conjunta, segons van decidir l'Ajuntament i els familiars. El consistori va decretar aquest dissabte tres dies de dol per la desgràcia.

Al poliesportiu s'hi ha concentrat una autèntica gernació, unes dues mil persones, que ha volgut fer costat als familiars de les víctimes. Entre les personalitats que han assistit a la cerimònia hi ha el president de la Generalitat, José Montilla; el del Parlament, Ernest Benach; la ministra de Defensa, Carme Chacón; el líder de CiU, Artur Mas, i tots els representants del consistori de Sant Boi. També l'expresident del COI Joan Antoni Samaranch ha volgut assisitir a l'acte.

El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, ha oficiat la cerimònia amb dotze capellans més i ha demanat a les autoritats que no escatimin recursos per evitar accidents com el de dissabte.

Els infants, d'entre 9 i 12 anys, van perdre la vida quan el túnel de batuda del camp de beisbol es va ensorrar a causa del fort vent. A més dels petits, tres persones més van morir a Catalunya en accidents relacionats amb les fortes ventades: un home a Abrera, un home a la Palma de Cervelló i una dona que va morir divendres al barri del Poblenou de Barcelona.

D'altra banda, a un dels nens ferits de Sant Boi que era a l'Hospital Sant Joan de Déu ja l'han donat d'alta. La resta de ferits pel temporal, un total d'onze persones, continuen ingressades, però es recuperen bé.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut