"InfoK", el programa informatiu del Super3
"InfoK", el programa informatiu del Super3
Dimecres, 9 de juny

L'"InfoK" al CIRCOM sobre programes informatius per al públic infantil

L'Associació Europea de Televisions Regionals ha organitzat una sessió de treball sobre els reptes de les televisions públiques a l'hora d'oferir programes informatius adreçats al públic infantil. Un dels exemples serà l'"InfoK"

Actualitzat

Dimecres, 9 de juny, l'Associació Europea de Televisions Regionals, CIRCOM, ha muntat una sessió de treball per discutir sobre els reptes que tenen les televisions públiques per fer programes informatius dirigits al públic infantil. Un dels exemples que s'hi presentaran serà el de l'"InfoK", al costat d'altres experiències semblants de France3 Bretagne i de l'eslovena RTVSLO.

Aquesta sessió porta per títol "Children's news programmes" i es farà a través d'un webinar hostatjat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Precisament, la iniciativa d'aquesta sessió sobre els espais informatius a les televisions públiques va sorgir del programa "InfoK", del canal Super3. La seva editora i presentadora, Núria Vilanova, parlarà de l'experiència de l'informatiu infantil de la CCMA, que tot just acaba de celebrar els 20 anys convertit en la referència informativa infantil de les famílies i de les escoles.

Al costat de l'exemple de l'"InfoK", es parlarà també de les experiències d'altres canals públics europeus, com la de l'"Infodrom", de la cadena eslovena RTVSLO (amb Tina Antončič, editora del programa), i la de "Tic Tac", de France3 Bretagne (amb Carol Pujol, editora del programa). Tant Tina Antončič com Carol Pujol són vicepresidentes de l'EBU Kids News Steering Group.

Durant la sessió s'analitzarà com les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19 han reforçat la necessitat que els radiodifusors públics ofereixin programes informatius de qualitat dirigits específicament a infants i joves. Per això, CIRCOM reunirà en aquest seminari experts en la matèria per debatre els reptes i les oportunitats creatives. Així mateix, es tractarà com fer una programació per a un públic més jove i com aconseguir que els continguts adreçats a nens i nenes funcionin millor, i s'analitzaran diferents tècniques i estils d'explicació d'històries.

Per participar en aquesta sessió, que es farà dimecres, 9 de juny, a partir de les 11.00, cal pertànyer a una radiotelevisió membre de CIRCOM i inscriure-s'hi prèviament a través de l'enllaç https://circom-regional.eu/news1/1179-children-s-news-programmes-webinar.

La participació del programa "InfoK" es produeix després d'haver estat distingit a la 30a edició dels Premis CIRCOM per l'especial sobre el coronavirus que es va emetre el febrer de l'any passat. Aquest monogràfic, que es va poder veure tant al canal Super3 com a TV3, va rebre una menció especial en la categoria de programes informatius perquè, segons el veredicte del jurat, "els valors i les característiques del programa el converteixen en un exemple a seguir".

CIRCOM és una organització internacional que té per objectiu estudiar de manera pràctica, concreta i innovadora les televisions d'Europa i contribuir al desenvolupament de la cultura i les identitats regionals. En formen part unes 300 cadenes de televisió de més de 30 països i entre els membres hi ha, per exemple, la britànica BBC, la italiana RAI, France Télévisions, la portuguesa RTP i l'austríaca ORF.  

 

Anar al contingut