CAP Lope de Vega, al barri del Poblenou de Barcelona (foto: Google Street View)
CAP Lope de Vega, al barri del Poblenou de Barcelona (foto: Google Street View)
Barcelona

Salut indemnitzarà una treballadora afectada per fumigacions en dos CAPs

La dona, que va treballar en dos centres d'atenció primària del Poblenou, rebrà 160.000 euros d'indemnitzacions

Actualitzat

L'Institut Català de la Salut indemnitzarà amb 160.000 euros una antiga treballadora de dos centres d'atenció primària de Barcelona afectada per l'exposició a productes químics usats en operacions de fumigació i a la qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia donat la raó en una sentència.

La indemnització s'abonarà després d'un acord aconseguit en un acte de conciliació entre la demandant i la companyia asseguradora de l'ICS en consideració dels "danys i perjudicis derivats de malaltia professional".

L'advocat de la treballadora, Àlex Tisminetzky, del Col·lectiu Ronda, ha assegurat que situacions com aquesta demostren que "en molts centres de treball, tant públics com privats, es realitzen fumigacions que suposen un gravíssim risc per a la salut".

El TSJC va obligar al març del 2016 a indemnitzar la treballadora per les patologies causades després de l'exposició a productes químics en fumigacions en els CAPs Ramon Turró i Lope de Vega, al barri del Poblenou de Barcelona.

La treballadora, en situació d'incapacitat laboral, pateix sensibilitat química múltiple de forma servera, fatiga crònica i fibromiàlgia causats per l'exposició a agents irritants relacionats amb les exposicions a organofosfats.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut