Barcelona

L'homicida dels dos sensesostre de Barcelona, gravat durant les agressions

La investigació dels Mossos d'Esquadra avança en silenci, alhora que intensifiquen la vigilància al carrer i aconsellen a les institucions que treballen amb les persones sense sostre que els aconsellin no dormir sols

Fàtima LlambrichActualitzat

Els dies 16 i 18 d'abril van matar dues persones sense sostre a Barcelona. Hi ha indicis que fan sospitar els Mossos d'Esquadra que l'agressor dels dos casos és el mateix

El lloc de les agressions, la manera i les circumstàncies que les envolten, com també el fet que en els dos escenaris dels crims hi havia càmeres de seguretat, donen pistes del tipus d'homicida.  

El cas de l'Auditori

Al cafè de l'Auditori de Barcelona hi ha oberts alguns llums, tot i que el local està tancat des del principi del confinament, i una càmera de videovigilància que guarda tot el que veu.

L'auditori és un lloc aixoplugat on algunes persones s'hi queden a dormir. Té el resguard del sostre per a la pluja i el vent.

 

 

 

En una època de confinament amb els carrers buits tampoc no és una zona deserta, és un espai de pas per passejar el gos i hi ha vigilants de seguretat i càmeres de videovigilància.

Però res de tot això va dissuadir l'agressor de matar un jove que no arribava als trenta anys.

Això pot explicar i donar detalls de com és l'autor, de l'arrelament o desarrelament social, de la impulsivitat.

 

La mort del carrer Casp

Al carrer Casp, tallat per obres, el vigilant no va adonar-se de l'homicidi fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra, que van entrar a veure si l'agressor havia llençat l'arma del crim entre els palets i les totxanes.

L'autor feia hores que rondava per la zona. Al mateix carrer, habitualment hi dormen dues persones més. Qui va alertar que hi havia algú mort a terra va ser una altre home sense llar.

L'efectivitat en l'agressió de l'homicida, la percepció d'impunitat o bé la poca preocupació per les conseqüències penals dels seus actes: tota aquesta informació serveix als investigadors per saber darrere de qui van.

 

 

 

L'agressor estava sota la mirada persistent d'una càmera de seguretat que ho va gravar tot amb nitidesa, la nitidesa que pot donar l'obscuritat de la nit.

Punts en comú

Totes dues víctimes eren coneguts dels voluntaris que contacten una a una amb les persones que viuen al carrer. Els Mossos, ara, aconsellen als sense sostre que estiguin en grup i no en solitari. A més, totes dues víctimes anaven a buscar l'àpat diari, tot i que no junts, en una mateixa església del centre de la ciutat.

Ara els Mossos han intensificat la vigilància i alhora busquen indicis que els portin cap a l'homicida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut