Madrid

L'executiu de Rajoy aprova apujar el sostre de despesa per als pressupostos del 2018

El govern Rajoy eleva la previsió de creixement per aquest any fins al 3% i rebaixa una dècima la previsió de la taxa d'atur

Actualitzat

L'executiu de Rajoy ha donat llum verda a l'anomenat sostre de despesa per al 2018, el màxim de diners que les administracions públiques es poden gastar i que suposa el tret de sortida per elaborar els pressupostos generals de l'Estat de l'any que ve. Seran prop de 120.000 milions d'euros, un 1,3% més que els diners permesos per aquest any.

El govern espanyol ha fet tres anuncis més en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari. D'una banda, que eleva fins al 3% la previsió de creixement per aquest any, i el situa en el 2,5% l'any que ve. A més, rebaixa una dècima la previsió de la taxa d'atur

Sobre el sostre de despesa, aquest augment dels diners que es podran gastar les administracions públiques l'any que ve permetrà en principi no retallar cap partida social, com educació, sanitat o serveis socials. Perquè això tiri endavant caldrà que la proposta sumi més vots a favor que en contra.  

A més, si es confirma l'increment dels ingressos tributaris en un 7,9%, també es podrà complir amb el dèficit i fins i tot abordar alguna rebaixa d'impostos per a l'any que ve, com ha anunciat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El PSOE hi votarà en contra 

Els socialistes han anunciat que finalment votaran en contra del sostre de despesa per al 2018. Segons ha explicat el secretari d'Organització, José Luis Ábalos, la decisió es deu al fet que la distribució del dèficit proposada pel govern de Rajoy "genera un Estat totalment desigual" i que" continua amb el camí de la ratallada en despesa social".

El rebuig del PSOE de Pedro Sánchez suposa un canvi respecte a la posició que la gestora va manifestar el desembre de l'any passat. Aleshores, hi va votar a favor - al costat del PP i Ciutadans - a canvi d'una pujada del salari mínim.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut