Banc Central Europeu
El BCE no apujarà, de moment, els tipus d'interès

L'euríbor interanual registra la pujada més important dels últims cinc anys

Tot i això, l'indicador més usat per calcular la quota de les hipoteques continua en negatiu. L'impacte en els préstecs serà d'uns 4 euros mensuals

Quim BalaguerActualitzat


L'euríbor, l'indicador hipotecari de referència, ha tornat a pujar al febrer, tot i que es manté en negatiu. Ara se situa al -0,108%, 8 centèsimes més alt que al gener i 83 més que fa un any.

Això vol dir que les hipoteques que es revisin amb aquesta nova referència s'encariran una mica. Per un préstec de 130.000 euros a 20 anys, amb l'euríbor amb un diferencial de l'1%, la quota pujarà uns 56 euros a l'any, una mica més de 4 euros al mes.

L'euríbor va entrar en negatiu fa tres anys, i va assolir el seu mínim històric el febrer del 2018, quan va arribar al -0,191%. Durant la resta de l'any passat, l'índex es va anar recuperant a poc a poc fins a tancar ara al febrer del 2019 amb la pujada interanual més important de l'últim quinquenni.

 

El BCE no toca els tipus d'interès

Ara bé, segons els experts, la recuperació de l'índex està sent lenta, i no s'espera que torni a nivells al voltant del zero fins a finals d'any, ja que el Banc Central Europeu va anunciar al gener que mantindria invariables els tipus d'interès durant mesos perquè la situació econòmica de la zona euro no acaba d'estabilitzar-se.

Tot i l'augment de les hipoteques a tipus fix, les que es fan a tipus variable continuen sent les majoritàries. L'any passat, al conjunt d'Espanya, el 58,6% de les hipoteques van ser d'aquest tipus, davant el 41,4% de tipus fix.

ARXIVAT A:
Banc Central EuropeuHipotequesHabitatge
Anar al contingut