Ja són 23 mesos seguits de l'euríbor per sota del 0%
Ja són 23 mesos seguits de l'euríbor per sota del 0%

L'euríbor tanca l'any en el seu mínim històric

L'índex de referència per calcular els tipus d'interès dels préstecs se situa en el -0,19% i ja porta 23 mesos seguits en terreny negatiu

Actualitzat

L'índex de referència per calcular els tipus d'interès dels préstecs dels mercats de la zona euro, l'euríbor, va tornar a baixar al desembre, fins a situar-se en el mínim històric del -0,19%. Ja són 23 mesos seguits d'aquest índex per sota del 0%, és a dir, en terreny negatiu.

El -0,19% d'aquest desembre són 0,11 punts menys que al mateix mes del 2016, de manera que aquelles hipoteques que ara es revisin tornaran a rebaixar la quota mensual.

Per exemple, una hipoteca mitjana de 120.000 a vint anys, amb un diferencial d'euríbor +1%, sortirà 5,84 euros més barata cada mes. El tipus d'interès de les hipoteques es calcula amb l'euríbor i un diferencial afegit, però aquelles (molt poques) que en el seu moment es van signar amb un diferencial de només 0,19% o menor, amb la revisió d'aquest desembre no pagarien interessos, només l'amortització del capital del préstec.

L'euríbor es manté a la baixa malgrat que el Banc Central Europeu ja ha avisat que reduirà a la meitat la seva intervenció en els mercats. En qualsevol cas, el president del BCE, Mario Draghi, ja ha donat senyals que la sortida de la seva política expansiva (coneguda com QE) serà lenta i gradual, de manera que, de moment, els tipus d'interès es mantenen en mínims històrics.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut