Els 4 ostatges morts al supermercat "kosher" de París rebran sepultura a Jerusalem
Els 4 ostatges morts al supermercat "kosher" de París rebran sepultura a Jerusalem
Jerusalem

Les víctimes del supermercat jueu de París seran enterrades a Jerusalem

El govern de Netanyahu ofereix a les famílies dels quatre ostatges morts a la porta de Vincennes fer el funeral i enterrar-los a l'emblemàtic cementiri del Mont de les Oliveres de Jerusalem

RedaccióActualitzat

Tot i que cap de les víctimes de l'assalt a la botiga de menjar "kosher" de París tenia la nacionalitat israeliana, els quatre ostatges assassinats divendres seran enterrats dimarts a Jerusalem, a l'emblemàtic cementiri del Mont de les Oliveres, que és davant del Mont del Temple, per als jueus, i de l'Esplanada de les Mesquites, per als musulmans.

Els jueus consideren un privilegi ser enterrats al Mont de les Oliveres, per la proximitat amb el lloc on fa 2.000 anys s'alçava el Temple de Jerusalem.

El govern israelià  ha ofert a les famílies de les víctimes d'Amedi Coulibaly ocupar-se de l'organització del funeral i del trasllat de les despulles fins a Israel. Yoram Cohen, Philippe Barham, Yoav Hatab i François Michel Saada, morts en l'assalt al supermercat de productes jueus de la porta de Vincennes, seran traslladats a Israel en un avió de la companyia israeliana El-Al i rebran sepultura en una cerimònia oficial. Uns funerals que es faran sota extremes mesures de seguretat per la previsible assistència de membres del govern israelià.

A més de voler honorar les víctimes de l'atac jihadista, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que és a París, ha dit als jueus francesos que si temen per la seva seguretat a França tenen obertes les portes d'Israel.

 

Anar al contingut