Les escoles de Berlín reobriran a l'agost sense distància de seguretat

La pressió per reobrir totalment els centres educatius a la ciutat alemanya ha funcionat; les llars d'infants tornaran a la normalitat la setmana que ve i les escoles ho faran a l'agost

Oriol SerraActualitzat

Un grup de mares i pares reclamaven, aquesta setmana, la reobertura total de les escoles davant l'Ajuntament Roig de la ciutat estat de Berlín. No eren gaires, però, només unes hores més tard, s'anunciava la reobertura dels jardins d'infància a partir de la setmana que ve i la de les escoles després de les vacances d'estiu, és a dir, a partir de l'agost.

A Berlín s'ha assumit que reobrir les escoles a ple rendiment significarà renunciar a les distàncies socials perquè serà impossible mantenir-les per una qüestió d'espai.

L'opinió que l'escola a distància no ha funcionat com s'hauria esperat a l'era d'internet és general. Sabine Ponath, mare berlinesa, explica que els nens només han tingut quatre hores d'escola o menys. Molts no han tingut cap mena de classes online ni tampoc vídeotrucades perquè no disposaven d'aparells a les escoles.


Escoles reobertes en altres estats

Alguns estats federats han estat més ràpids en la reobertura dels centres educatius després de la pandèmia. És el cas del Rin del nord - Westfàlia, on els jardins d'infància ja han reobert. Tot i aixó, per a molts pares, també ho han fet massa tard.

A finals d'abril i després de gairebé 6 setmanes sense classes, al land de Rin del Nord-Westfàlia, van reobrir els instituts i les classes es van reprendre, però només per als alumnes que s'havien de graduar.

Jennifer Hörig, mare de Colònia, explica que pensa que les prioritats han estat equivocades. Jardins d'infància i escoles s'haurien hagut d'obrir abans que les fronteres "perquè tots marxem de vacances d'estiu com bojos i després ens amenaci la pròxima pandèmia", exclama.

Una mare protestant, a Berlín, per l'obertura de les llars d'infants i totes les escoles (Reuters/Fabrizio Bensch)


Turíngia deixa que els ciutadans decideixin quines mesures prendre

A Turíngia fan un pas més enllà. A partir de dissabte ja no s'hi aplicaran les mesures de distància i es deixarà la responsabilitat en mans dels ciutadans.

Això sí, l'ús de la mascareta al transport públic continuarà sent obligatòria i discoteques i bordells seguiran tancats. El primer ministre de Turíngia, Bodo Ramelow, comparava la sida amb el coronavirus.

"Davant del VIH només es pot protegir un mateix i de manera molt personal. No hi ajuden ni prohicions ni normes ni altres coses. El mateix ha de ser amb el SARS-CoV-2".

Si tot va bé, i amb el permís del virus, imatges com la distància entre els nens a l'entrada de l'escola, passaran a millor vida ben aviat a Alemanya.

ARXIVAT A:
Coronavirus Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut