Roda de premsa de Barcelona en Comú
Roda de premsa de Barcelona en Comú

Les bases de Barcelona en Comú avalen trencar el pacte amb el PSC

Han votat a la consulta un total de 3.800 persones: 2.059 han optat per trencar el pacte municipal, un 54,18%; i 1.736 han votat que no, un 45,68%

RedaccióActualitzat

Barcelona en Comú trenca el pacte amb el PSC per governar Barcelona. Les bases dels comuns han avalat en una consulta interna trencar l'acord entre les dues formacions arran de l'aval dels socialistes al Partit Popular en l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Han votat a la consulta un total de 3.800 persones. 2.059 han optat per trencar el pacte municipal, un 54,18%. 1.736 han votat que no, un 45,68%, i hi ha hagut cinc vots en blanc.

La consulta es va fer des de dijous fins dissabte a la mitjanit. La pregunta en aquesta consulta era:

"Atès el suport del PSC/PSOE a l'aplicació de l'article 155, Barcelona en Comú ha de posar fi al pacte de govern amb el PSC a la ciutat per governar en solitari?"

La participació ha estat molt per sobre de la consulta que es va fer per avalar el pacte de govern amb els socialistes. Llavors, van votar 2.599 persones, un 46% menys que ara. Un 62% van ratificar el pacte.

Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, i Enric Bárcena, portaveu de Barcelona en Comú, han informat dels resultats de la consulta a la seu de la formació.

Acords puntuals

Pisarello ha dit que l'acord estava donant bons resultats i que aquesta és una situació a què no s'hauria volgut arribar i que el PSC hauria pogut evitar.

"Si el partit socialista hagués consultat a les seves bases sobre la política aplicada en relació amb l'article 155, aquesta consulta que s'ha fet des de Barcelona en Comú hauria estat innecessària i no s'hauria produït"

 

Ara els comuns buscaran nous acords puntuals amb altres formacions per mantenir-se al capdavant del govern de Barcelona.

"Col·locar Barcelona en el centre, al marge de les polítiques de blocs, al marge de les polítiques de fronts. I prioritzar sempre acords concrets a partir d'objectius concrets que és el que la ciutat necessita en aquest moment"

Ada Colau, "una decisió difícil"

L'alcaldessa de Barcelona s'ha lamentat en tres tuits de la situació. Assegura que ha estat "una decisió difícil", però que s'ha fet "amb radicalitat democràtica". Colau dona les gràcies al PSC, però els demana que tornin als pactes d'Esquerres i deixen els del PP, Ciutadans i Unió:


ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut