Kirk Skaugen ha visitat les instal·lacions del supercomputador MareNostrum (ACN / Jordi Bataller)

Lenovo tria Barcelona per dissenyar xips europeus i eines per a la medicina de precisió

Invertirà 7 milions en tres anys al Barcelona Supercomputing Center per a la investigació

Redacció / AgènciesActualitzat

L'empresa de material informàtic Lenovo invertirà 7 milions d'euros en els pròxims tres anys al Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) per avançar en la investigació de noves tecnologies en supercomputació, en la que serà "la inversió més alta" que la companyia ha fet mai a l'estat.

El director del BSC-CNS, Mateo Valero, i el vicepresident executiu de Lenovo i president de Lenovo Infraestructure Solutions Group, Kirk Slaugen, han signat el conveni aquest dilluns a la tarda al centre de supercomputació, davant dels mitjans de comunicació.

Els responsables del centre i els de l'empresa han presentat l'acord en públic (ACN / Jordi Bataller)

L'objectiu és avançar en el disseny i el desenvolupament de xips europeus de codi obert i la creació de nous supercomputadors i centres de dades energèticament sostenibles, amb menys cost i amb sistemes més potents, flexibles i robustos. També millorar la medicina de precisió mitjançant l'ús de la supercomputació, i generar nous tractaments contra malalties com el càncer.

La inversió de la companyia xinesa s'emmarca en la seva aposta per Europa, conjuntament amb la nova fàbrica d'Hongria i el centre d'investigació d'Alemanya.

Slaugen creu que la "missió i visió" de Lenovo i del BSC coincideixen en àmbits com l'aposta per l'arquitectura de computació oberta, per desenvolupar tecnologia de xips a Europa, i l'acceleració de la investigació de genomes, entre d'altres.

Valero ha destacat que la col·laboració sorgeix després de molts anys de treball conjunt, i que permetrà aprofundir en les línies de recerca "prioritàries per a l'agenda europea", com ara l'estalvi energètic.

Fa poques setmanes el Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona --que gestiona el supercomputador MareNostrum-- i Intel van anunciar un acord per treballar en els superordinadors del futur que suposarà 300 nous llocs de treball qualificat i una inversió de 400 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut