L'economista francesa Esther Duflo
L'economista francesa Esther Duflo ha centrat la seva carrera a investigar la reducció de la pobresa
Oviedo

L'economista francesa Esther Duflo, premi Princesa d'Astúries de les Ciències Socials

Al guardó hi optaven 26 candidats, procedents d'onze països, entre els quals hi havia el sociòleg Manuel Castells

RedaccióActualitzat

L'economista francesa Esther Duflo ha estat reconeguda amb el Premi Princesa d'Astúries de les Ciències Socials. Catedràtica d'Economia del Desenvolupament i de la Reducció de la Pobresa a l'Institut Tecnològic de Massachusetts, Duflo ha centrat la seva carrera a investigar la reducció de la pobresa i els aspectes macroeconòmics dels països en vies de desenvolupament.

Al guardó hi optaven vint-i-sis candidats, procedents d'onze països, entre els quals hi havia el sociòleg Manuel Castells, el també economista francès Thomas Piketty o el filòsof nord-americà Michael Sandel.

El Premi Princesa d'Astúries de les Ciències Socials està destinat a guardonar persones la feina de creació o d'investigació de les quals "representi una contribució rellevant en benefici de la humanitat en els camps de la història, el dret, la lingüística, la pedagogia, la ciència política, la psicologia, la sociologia, l'ètica, la filosofia, la geografia, l'economia, la demografia i l'antropologia, incloent-hi les disciplines dins d'aquests àmbits."

Es tracta del segon dels vuit guardons que ha atorgat la Fundació Princesa d'Astúries, en aquesta vint-i-cinquena edició. Està dotat amb una escultura dissenyada per Joan Miró i amb 50.000 euros.

Anar al contingut