El president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), Josep Maria Rañé.
Josep Maria Rañé, president del Consell.
Barcelona

L'economia catalana creixerà un 1% aquest any, insuficient per crear ocupació, segons el Consell de Treball Econòmic i Social

El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) preveu que l'economia catalana creixerà enguany un 1%, "una dada insuficient per crear ocupació neta", conclou. L'organisme també alerta que les exportacions no podran suplir la demanda nacional.

Actualitzat
En la memòria socioeconòmica i laboral, aquest òrgan consultiu de la Generalitat, format pels agents socials, preveu que l'economia catalana creixerà enguany un 1%, una dada insuficient per crear ocupació neta. El president del CTESC, Josep Maria Rañé, considera que la recuperació econòmica vindrà associada a tres factors: l'èxit de la reestructuració i capitalització del sistema financer, sense circulació del diner ni una situació que puguin reactivar-ho, que farà molt difícil que les activitats productives creixin; l'èxit de les reformes estructurals que afavoreix el creixement sostenible de l'activitat econòmica i l'adopció de reformes estructurals que facilitin i incentivin el creixement de la productivitat.

Aquest ens també recomana que calen nous organismes contra l'exclusió social i la pobresa, que cal invertir en infraestructures més rendibles i que el descens del nombre d'immigrants comportarà problemes quant a la protecció social a mitjà termini per l'envelliment de la població.
Anar al contingut