Feixos de bitllets de 100 i 200 euros (Foto: Reuters)
Catalunya deu prop de 42.000 milions d'euros. (Foto: Reuters)
Barcelona

L'economia catalana creix per tercer trimestre consecutiu

L'economia catalana manté una tendència a l'alça moderada. En termes interanuals, i per tercer trimestre consecutiu, ha registrat un creixement del 0,1%, segons dades de la Conselleria d'Economia. Aquest resultat s'afegeix a la dècima d'increment del primer trimestre i a les dues dècimes del segon. Això fa que es pugui treure també el signe negatiu de les dades interanuals, cosa que no passava des de feia dos anys. Ara, el creixement interanual és del 0%.

Actualitzat
Segons les dades de la Conselleria d'Economia, a aquest comportament hi ha contribuït el dinamisme de les exportacions, que fan que la indústria es mantingui com el principal motor de la recuperació, encara que el tercer trimestre no s'hagi comportat tan bé com el segon.

El sector serveis, per la seva banda, ha tornat a tenir una aportació positiva al PIB, mentre que la construcció continua en un fort procés d'ajustament per l'aturada de l'activitat residencial i la retallada de les inversions públiques.

La bona temporada turística, més concretament el turisme estranger, ha influït de manera determinant sobre l'evolució positiva de l'economia catalana.

La Conselleria d'Economia ha destacat que, malgrat que tots els indicadors d'activitat industrial mantenen una tònica positiva, les xifres d'ocupació indiquen que aquesta tendència no s'ha transformat encara en creació de nous llocs de treball. De fet, l'atur ha tornat a pujar per tercer mes consecutiu. Segons dades del Ministeri de Treball, l'octubre s'ha acabat amb 9.200 parats més a Catalunya.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut