Barcelona

L'augment de la seguretat al MWC fa caure les denúncies un 43%

Les denúncies dels assistents al Mobile World Congress (MWC) s'han reduït en un 43% respecte a l'edició del 2011. El director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, s'ha felicitat de l'èxit del dispositiu d'aquesta setmana i de la col·laboració amb Guàrdia Urbana i els organitzadors per garantir la seguretat del MWC en uns dies "especialment convulsos i difícils". S'ha passat de 257 denúncies el 2011 a 146 en aquesta edició, 27 de les quals s'han posat a l'interior del recinte, mentre que la resta han estat fora i sobretot en els punts de la ciutat amb més afluència de congressistes. Moltes d'aquestes denúncies són fruit del descuit dels congressistes, i només hi ha hagut tres robatoris "amb violència i intimidació".

Actualitzat
La majoria dels incidents va tenir lloc entre les 8 i les 11 del matí i entre les 4 i dos quarts de set del vespre.

Una de les causes del descens de denúncies ha estat la tasca de prevenció; per exemple, que els assistents poguessin acreditar-se a l'arribar a l'aeroport va evitar "aglomeracions i col·lapses" a la fira.

En el conjunt de la ciutat, les infraccions penals també han experimentat un clar descens respecte a l'edició anterior, i han baixat més del 5%. Els cossos policials han detingut cinc persones, una de les quals acumula onze antecedents.
Anar al contingut