Madrid

L'Audiència Nacional ordena embargar Gonzalo Boye per indemnitzar l'empresari Revilla

Boye va ser condemnat a 14 anys de presó i a pagar 200 milions de pessetes per haver donat suport logístic al segrest d'Emiliano Revilla, l'any 1988

RedaccióActualitzat

Gonzalo Boye, advocat de Quim Torra i Carles Puigdemont, haurà d'indemnitzar l'empresari Emiliano Revilla, fundador de la fàbrica d'embotits que porta el seu nom.

L'any 1996, Boye va ser condemnat a 14 anys de presó i a pagar 200 milions de les antigues pessetes per haver donat suport logístic al comando d'ETA que va segrestar l'empresari. Ara l'Audiència Nacional ha embargat els comptes de Gonzalo Boye per fer front a la indemnització.

Segons Boye, el pagament va prescriure l'any 2012, 15 anys després de l'últim i únic requeriment. Ara, l'Audiència Nacional rebutja aquest argument i afirma que la reponsabilitat civil continua vigent, perquè hi ha prou fets per interrompre la prescripció. Un d'aquests fets és una investigació patrimonial ordenada per la Fiscalia l'any 2008.

L'advocat d'Emiliano Revilla va demanar l'any 2018 que es reactivés l'embargament dels béns de Boye i l'Audiència Nacional considera que el període de prescripció torna a començar des d'aquest moment, i per aquesta raó decreta que la responsabilitat civil encara és vigent.

Un dels membres de la sala de l'Audiència Nacional ha presentat un vot particular i la Fiscalia també s'ha manifestat contrària a aquest criteri de la reactivació de l'embargament.

Segons l'Associació de Víctimes del Terrorisme, l'any 2008 encara no s'havia pagat la indemnització i ells van demanar una investigació patrimonial dels condemnats pel segrest d'Emiliano Revilla. Seria, diuen, aquella reclamació el que hauria interromput la prescripció:

 

 

L'advocat Gonzalo Boye ha rebut nombroses mostres de suport després de fer-se pública l'ordre d'embargament dels seus béns dictada per l'Audiència Nacional:

 



 


 

 

ARXIVAT A:
Audiència NacionalCarles PuigdemontQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut