Pamplona

L'Audiència de Navarra estudia si els integrants de La Manada tornen a la presó

La Fiscalia i totes les acusacions han demanat que els condemnats entrin a la presó, encara que la sentència no sigui ferma

Actualitzat

L'Audiència de Navarra ha fet aquest dimecres al matí una vista breu per decidir si els integrants de La Manada tornaran a ingressar a la presó o no. Els cinc membres estan actualment en llibertat provisional i han seguit per videoconferència la vista des dels jutjats de Sevilla.

La vista ha començat a les 10.10 del matí i ha durat 40 minuts. Els cinc membres de La Manada han arribat per separat als jutjats, alguns amb la cara tapada.

 

 

Tant la Fiscalia com l'advocat de la víctima n'han demanat l'ingrés a la presó, després que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra ratifiqués la sentència a principis de desembre. En canvi, l'advocat dels condemnats demana que continuïn en llibertat provisional perquè no hi ha risc de fuga.

L'advocat de la víctima de La Manada, Miguel Àngel Morán, confia en el canvi de criteri en el tribunal sobre els cinc condemnats, perquè aquests tornin a la presó. Ho ha assenyalat en declaracions abans d'entrar al Palau de Justícia de Pamplona, on s'ha fet la vista.

El lletrat encarregat de la defensa, Agustín Becerra, no veu motius perquè el tribunal canviï de criteri.

Si es desestima el reingrés a la presó, els cinc condemnats continuarien en llibertat provisional a l'espera que el Tribunal Suprem es pronunciï de manera definitiva sobre els recursos que es preveu que presentin les parts implicades.

 

Condemnats a 9 anys de presó

Els cinc membres de La Manada estan condemnats a 9 anys de presó per abusos sexuals a una jove durant les festes dels Sanfermines del 2016.

No és la primera vegada que la secció segona de l'Audiència de Navarra aborda el reingrés a la presó dels condemnats. El juliol passat la sala va desestimar els recursos de Fiscalia i les acusacions i va decidir que els condemnats continuessin amb la llibertat condicional que tenien des del juny d'enguany.

La Fiscalia, l'acusació particular i la popular formada per l'Ajuntament de Pamplona i el govern de Navarra insisteixen que els fets són constitutius d'agressió sexual. En aquest sentit, confien en el criteri de dos dels cinc magistrats del TSJN que van considerar que hi va haver violació. Això pot obrir a una ampliació de condemna.

Per la seva banda, la defensa en demana l'absolució perquè assegura que es va tractar d'unes relacions sexuals consentides.

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut