El TSJ de Navarra confirma la condemna de 9 anys de presó per abús sexual per a La Manada

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra ha confirmat la condemna de 9 anys de presó per als cinc joves andalusos condemnats per abús sexual continuat a una noia als Sanfermines de fa dos anys, el 2016.

 

La sentència té el vot particular de dos dels cinc magistrats de la sala, que sostenen que els haurien de condemnar a 14 anys i 3 mesos de presó per un delicte continuat d'agressió sexual, perquè consideren que hi va haver intimidació. A un dels 5 acusats també el consideren responsable d'un robatori amb intimidació, en lloc de furt, com estableix la condemna, perquè es va quedar el mòbil de la denunciant. 

La sala penal de l'alt tribunal ordena l'Audiència de Navarra que dicti una nova sentència, exclusivament sobre el delicte contra la intimitat, del qual van ser absolts.

Un cop s'ha fet pública la sentència, ara els 5 joves hauran d'ingressar a la presó. La decisió, però, es pot recórrer al Tribunal Suprem.

Amb aquesta resolució, el TSJC, segons ha comunicat, ratifica la sentència de l'Audiència de Navarra als cinc acusats i desestima els recursos presentats per la Fiscalia i les acusacions particular i popular a condemnar els cinc joves andalusos només per un delicte d'agressió sexual, i també el de les defenses, que reclamaven l'absolució perquè, diuen, les relacions sexuals van ser consentides. Així, doncs, dona veracitat al relat de la noia que en cap moment no va consentir mantenir relacions sexuals.

La sentència, de més de 100 folis, també descarta que la pressió mediàtica hagi causat indefensió i defensa el dret fonamental a la informació, emparant-se en la llibertat de premsa. 

L'Audiència de Navarra va decretar a l'abril la llibertat provisional dels cinc condemnats, sota fiança de 6.000 euros i amb la prohibició, entre altres mesures cautelars, de sortir del territori espanyol i la retirada dels passaports.

 

Notícia relacionada: Les dades personals de la víctima de La Manada les va filtrar un veí de Barcelona

ARXIVAT A:
La Manada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut