Rafael Catalá, ministre de Justícia en funcions
Rafael Catalá, ministre de Justícia en funcions
Zamora

L'Associació de Fiscals veu en "perill" la democràcia a Catalunya

A la clausura de la XX Congrés de l'Associació de Fiscals també hi ha assistit la vicepresidenta de la Junta de Castella i Lleó, Rosa Valdeón, que ha qualificat d'"excessivament dur" el terme que la democràcia estigui en situació de perill a Catalunya

RedaccióActualitzat

L'Associació de Fiscals ha assegurat en les conclusions del congrés nacional celebrat a Zamora -a la clausura hi ha assistit el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madriga-l, que estan preocupats per la "situació de perill" de la democràcia a Catalunya.

Aquesta associació, majoritària en la carrera fiscal, ha mostrat la seva "preocupació per la situació de perill" en què, al seu parer, es troba la democràcia a Catalunya, on, segons han sostingut, des de les mateixes institucions públiques s'ataca "la legalitat i els que han de defensar l'Estat de Dret ".

L'associació també ha mostrat el seu suport i solidaritat amb els fiscals de Catalunya que compleixen el seu deure en "en un situació tan difícil" i ha titllat d'"inacceptables" els "atacs que interessadament" posen en dubte la imparcialitat dels fiscals, especialment dels que s'enfronten amb assumptes "vinculats amb la corrupció".

Preguntat pels periodistes, el ministre de Justícia ha manifestat que, si els fiscals es refereixen amb això a les "insinuacions" del Govern de la Generalitat que la fiscalia no és independent i actua per mandat d'algú, ell comparteix el mateix pensament dels fiscals .

Respecte això, ha criticat la "falta de respecte a la separació de poders" del govern de la Generalitat i ha subratllat la "independència i autonomia" de la fiscalia i de la Justícia.

Sobre la situació política a Catalunya, ha advocat perquè, de cara a la formació del seu nou Govern, es negociï amb tots els partits que han obtingut representació, ja que el parlament està molt fragmentat" i, si no s'aconsegueix formar Govern, "l'escenari de noves eleccions està al final del camí".

Sobre les peticions de més mitjans que han reclamat els fiscals per poder aplicar la reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal, Rafael Catalá s'ha compromès a dotar de més places "si així fos necessari" i a millorar les eines informàtiques.

A la clausura del XX Congrés de l'Associació de Fiscals també hi ha assistit la vicepresidenta de la Junta de Castella i Lleó, Rosa Valdeón, que ha qualificat d'"excessivament dur" el terme que la democràcia estigui en situació de perill a Catalunya.

No obstant, ha admès que en aquests moments cal ser cada vegada més exquisits, seriosos, sensibles i rigorosos en l'aplicació de la llei.

El XX Congrés de l'Associació de Fiscals ha reunit al Teatre Ramos Carrión de Zamora uns 280 representants del Ministeri Públic, entre d'altres, la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, i el seu antecessor, Eduardo Torres-Dulce.

Anar al contingut