La gent gran podrà sortir a passejar a partir del 2 de maig
La gent gran podrà sortir a passejar a partir del 2 de maig

Les residències de gent gran també participaran a l'assaig clínic iniciat al març

S'estudiarà si un antiviral utilitzat contra el VIH i un fàrmac contra la malària són efectius amb el coronavirus o per evitar-ne el contagi

Xavier DuranActualitzat

L'assaig clínic que dirigeix Oriol Mitjà per evitar el contagi per SARS-CoV-2 s'ha fet extensiu a les residències de gent gran.

En aquest cas, a la Fundació Lluita contra la Sida, l'IrsiCaixa i l'Hospital Germans Trias i Pujol s'hi ha afegit la Fundació Proactiva Open Arms.

L'assaig clínic va començar a mitjans de març i pretén esbrinar si l'antiviral Darunavir i l'antimalàric hidroxicloroquina són efectius contra el coronavirus o per evitar-ne el contagi.

L'inici de l'assaig el va anunciar aquest dimecres el president de la Generalitat, Quim Torra. Els fàrmacs que s'estudien són els mateixos.

S'administrarà Darunavir, utilizat contra el VIH, als contagiats amb Covid-19 i hidroxicloroquina a les persones que estan en contacte amb el pacient.
 

De moment es du a terme en vuit residències

L'assaig va començar dilluns en una prova pilot a quatre residències i es va ampliar dimarts a quatre més. El Departament de Salut ha facilitat les dades de les residències on hi ha positius de coronavirus.

Professionals sanitaris de la Fundació Proactiva Open Arms han estat formats per a l'ocasió per col·laborar en l'aplicació del tractament.

Alguns estudis han començat a oferir resultats positius sobre el paper de la hidroxicloroquina, però encara és aviat per afirmar que tingui utilitat per prevenir la Covid-19.

Les residències de gent gran estan molt afectades per la pandèmia i ja han mort més de 300 persones en aquest centres. Però la xifra de residents afectats pot ser molt superior a la que s'ha calculat fins ara.

ARXIVAT A:
Coronavirus Recerca científica
Anar al contingut