L'ANC i Comissions Obreres, enfrontats per una aturada de país per la sentència
Javier Pachecho i Elisenda Paluzie, líders de CCOO i l'ANC

L'ANC i Comissions Obreres, enfrontats per una aturada de país per la sentència

La president de l'ANC diu al líder de Comissions que "quan hi hagi sentència, els mateixos afiliats li exigiran que no ens podem quedar impassibles"

RedaccióActualitzat

Retrets encreuats entre l'Assemblea Nacional Catalana i Comissions Obreres. L'entitat i el sindicat discrepen sobre la resposta a la sentència del judici del procés i s'han acabat enfrontant per una hipotètica aturada de país.

El secretari general de Comissions Obreres, Javier Pacheco, s'ha mostrat crític amb les estratègies que segueix l'independentisme. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Pacheco ha rebutjat la crida de l'ANC d'aturar el país en cas de sentència condemnatòria per l'1-O. Ha afegit que veu difícil repetir l'aturada del 3 d'octubre i que no hi ha condicions per paralitzar l'activitat econòmica de forma continuada.

"L'estratègia general de l'ANC està errada, continua aprofundint en la polarització."

Pacheco aposta per una protesta que permeti "aixecar la veu" contra la "injustícia" del judici, però que alhora contribueixi a "trobar solució mitjançant el diàleg i l'exercici de la política" i tingui en compte la "realitat" de la presó.

"Espero que la societat catalana faci una bona lectura del que significa una sentència d'aquesta magnitud i estigui a l'alçada per poder establir els canals que ajudin, i no dificultin, les sortides polítiques."

 

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco (ACN)

 

La resposta de la presidenta de l'ANC ha estat contundent. Elisenda Paluzie creu que Javier Pacheco "desconeix la societat catalana" si pensa que la gent es voldrà quedar a casa:

"Si a ell li sembla que ens hem de quedar a casa i com a molt fer una manifestació, em sembla que desconeix la societat; perquè els mateixos afiliats li exigiran que no ens podem quedar impassibles."

En la mateixa línia també s'ha expressat el vicepresident de l'ANC, Pep Cruanyes:

"Com a dirigent d'un sindicat, Pacheco ha de recordar la seva història; i ells perfectament saben que la repressió política, que van viure durant el franquisme, també va contra el moviment."

 

El directori d'empreses i l'afiliació a sindicats

Pacheco també critica que l'ANC demani l'afiliació a sindicats sobiranistes i promogui un cercador d'empreses compromeses amb l'autodeterminació. El secretari general de CCOO veu com una "ocurrència inútil i desenfocada" el cercador d'empreses i demana una "reflexió" a l'Assemblea per "sumar".

"Demanaria que retirin la campanya, no produeix cap benefici, ni a l'economia, ni als catalans ni als empresaris."

El líder de CCOO assegura que el seu sindicat i la UGT són les organitzacions "amb millor presència als centres de treball" i que això "no és una medalla, sinó un treball que es fa cada dia".

 

Elisenda Paluzie en la reunió del Secretariat Nacional de l'ANC (ACN)

 

La líder de l'ANC considera que el mateix Pacheco, com a líder sindical, hauria d'estar "encantat" que s'hagi promogut, perquè "fomenta una economia diferent" i empodera el consumidor.

"L'ajuda a escollir i a triar lliurement, i veure si una empresa fomenta les energies renovables, la responsabilitat social o té la seva web en català."

Paluzie ha posat com a exemple la Marxa de la Sal de Gandhi per demostrar "l'ús del poder del consumidor" i ha dit que, en el cas del directori que impulsa l'Assemblea, el cercador s'emmarca també "en una estratègia de lluita no violenta i de no cooperació amb els poders polítics opressors i el capitalisme d'amiguismes".

"Crec que el senyor Pacheco desconeix molt la campanya i les lluites que s'han fet per transformar el capitalisme a nivell global."

 

L'ANC i la investidura de Sánchez

L'ANC demana als partits sobiranistes que el debat d'investidura de Pedro Sánchez serveixi per cosir l'independentisme. L'entitat, que ha reunit aquest dissabte el seu Secretariat Nacional a Girona, demana a JxCat i a ERC que facin front comú al Congrés i que facin valer l'autodeterminació a l'hora de decantar el seu vot.

ARXIVAT A:
Judici procésANCProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut