Javier Lambán durant una atenció als mitjans (EFE/Javier Cebollada)
Javier Lambán durant una atenció als mitjans (EFE/Javier Cebollada)

Catalunya i Aragó xoquen pels Jocs: Lambán planta Aragonès, que l'acusa d'"irresponsable"

Aquest divendres estava prevista una trobada a Balaguer i el president de l'Aragó ha comunicat que no hi assistirà

Actualitzat
TEMA:
Pere Aragonès

El president d'Aragó, Javier Lambán, no assistirà a la reunió prevista per a aquest divendres a Balaguer amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Aquest dijous, el dia abans de la trobada, a les sis de la tarda, Lambán ha comunicat a la delegació catalana que no anirà a la trobada. Segons han assegurat fonts del govern, el president d'Aragó ha dit que se sent molt allunyat del projecte dels Jocs Olímpics d'hivern del 2030.

El govern català lamenta la posició de l'executiu d'Aragó perquè era una reunió que se celebrava a petició de Lambán en què s'havien de tractar altres qüestions més enllà dels Jocs.

Fonts de l'executiu asseguren que mantenen la mateixa posició respecte a l'organització de l'esdeveniment, tant en l'aspecte tècnic com en la consulta a la ciutadania, prevista per a finals de la primavera.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament (EFE/Quique García)

Aragonès acusa Lambán d'"irresponsable"

Després que Lambán es fes enrere, el president de la Generalitat l'ha acusat d'"irresponsable" per haver suspès "unilateralment" la reunió prevista per aquest divendres.

Fonts del govern català han explicat que Aragonès rebutja buscar ara una altra data per trobar-se amb Lambán. El president de la Generalitat troba "incomprensible" les "gesticulacions i sobreactuacions" del president d'Aragó.

Més qüestions a banda dels Jocs

En la primera reunió entre els presidents català i aragonès, hi havia sobre la taula diverses qüestions derivades del veïnatge. Entre aquests temes, segons fonts del govern català, hi havia els Jocs Olímpics d'hivern, els serveis compartits i els fons Next Generation, a banda de qüestions sobre el sector industrial i el sector agroalimentari.

També estava previst comentar la sortida sanitària, social i econòmica de la pandèmia.

Tot i l'absència de Lambán, Aragonès manté la resta de l'agenda prevista per aquests divendres a la Noguera i farà una atenció a mitjans de comunicació a Castelló de Farfanya.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsJocs Olímpics
Anar al contingut