El Prat de Llobregat

L'Ajuntament del Prat aprova unànimement una declaració en què acusa l'Adif de falta de sensibilitat i reclama posar la seguretat per davant de tot

Tots els grups municipals del Prat de Llobregat (ICV, PSC, PP i CiU) han aprovat una declaració conjunta sobre les esquerdes que han aparegut en diversos habitatges presumptament a causa de les obres de l'AVE. En la declaració, els grups polítics asseguren que la situació d'alarma social actual no s'hauria produït si l'Adif, l'empresa responsable de les infraestructures ferroviàries, hagués mostrat "més sensibilitat i interès" per les propostes i suggeriments plantejats per l'Associació de Veïns i pels tècnics de l'Ajuntament en el si de la comissió de seguiment de les obres. La moció conjunta reclama que es posi la seguretat de les persones per sobre dels terminis d'execució de l'obra.

Actualitzat

En el text de la declaració totes les forces polítiques es comprometen a "treballar per garantir la seguretat de les persones per sobre de qualsevol consideració de terminis d'execució de les obres, que, per a nosaltres, sempre seran secundàries".

La moció mostra un suport "total" als veïns dels habitatges afectats, si bé recorda que "segons tots els informes tècnics, no presenten cap perill per a la seva integritat".
En la declaració, els grups municipals del Prat donen suport als acords tancats ahir a la nit amb l'Adif per establir un control exhaustiu de l'evolució de les esquerdes aparegudes, ampliar la zona d'anàlisi de patologies i encarregar un estudi a experts reconeguts en geologia del sòl.

La moció acaba reclamant als responsables del Ministeri de Foment i de la Generalitat de Catalunya que en el marc de les seves competències, i especialment en el marc de la Comissió de Seguiment Ambiental de les obres de l'AVE, facin complir l'acord a l'Adif.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut