Gràfic sobre les infraccions de l'Agència de Seguretat dels EUA publicat per "The Washington Post".
Gràfic sobre les infraccions de l'Agència de Seguretat dels EUA publicat per "The Washington Post".
Estats Units

L'Agència de Seguretat Nacional dels EUA ha violat les lleis sobre privacitat uns 3.000 cops des del 2008

L'Agència de Seguretat Nacional dels EUA va violar la legislació gairebé 3.000 cops des de l'any 2008, segons asseguren els documents filtrats per l'exanalista, Edward Snowden, que publica aquest divendres "The Washington Post".

RedaccióActualitzat
L'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units hauria violat la legislació de privacitat 2.776 cops des que el Congrés nord-americà li va garantir un ampli ventall de poders el 2008, segons una auditoria interna i diversos documents secrets filtrats per l'exanalista de la NSA Edward Snowden i que aquest divendres publica "The Washington Post".

La majoria de les infraccions giren al voltant de l'espionatge no autoritzat a ciutadans nord-americans o objectius estrangers d'Intel·ligència a l'interior del país, segons el diari. Els documents, a més, inclouen un nivell de detall i d'anàlisi que l'organisme no va compartir amb el Congrés o el tribunal especial que supervisa els programes d'espionatge.

El govern dels Estats Units pràcticament no ha donat cap explicació sobre el registre de gravacions de la NSA. L'agència ho justifica pel fet d'haver treballat per identificar els problemes com més aviat millor i haver aplicat mesures per mitigar-los en els casos que va ser possible.
   
Anar al contingut