Christine Lagarde ha mantingut una trobada amb periodistes a Riga (Foto: EFE)
Christine Lagarde, directora de l'FMI (Foto: EFE)
Washington

Lagarde expressa "profunda satisfacció" per l'anunci de l'ajut bancari a Espanya

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, considera "crucial" el suport de l'Eurogrup a la recapitalització bancària d'Espanya perquè aquesta tingui èxit.

redaccióActualitzat
La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha expressat avui la seva "profunda satisfacció" per l'anunci del Eurogrup de donar suport a la recapitalització bancària a Espanya, que "resulta crucial" perquè tingui èxit.

"Voldria manifestar la meva profunda satisfacció per l'anunci fet pels membres de l'Eurogrup, el qual complementa les mesures adoptades per les autoritats espanyoles en les últimes setmanes per enfortir el sistema bancari del país", ha indicat Lagarde en un comunicat de l'FMI.

La directora gerent ha participat aquest diumenge en la videoconferència de l'Eurogrup durant la qual s'ha acordat la concessió a Espanya d'un préstec d'un màxim de 100.000 milions d'euros per sanejar el sector financer espanyol. "Aquesta quantitat és coherent amb les necessitats de capital que van ser identificades en el Programa d'Avaluació del Sector Financer (PESF) de l'FMI i dóna garanties que el sistema bancari espanyol comptarà amb el finançament que requereixi", afegeix el document.

La directora de l'organisme internacional ha recordat que "crear un mecanisme de suport creïble per recapitalitzar els segments més vulnerables del sistema bancari va ser una de les principals recomanacions de l'FMI que va avaluar recentment a Espanya".

El Fons va divulgar la seva avaluació inicial de les necessitats del sector financer a Espanya, on les entitats més febles necessiten incrementar les seves reserves de capital "en al voltant de 40.000 milions d'euros", encara que va precisar que podria ser més.

Finalment, Lagarde ha afirmat que l'FMI "està preparat per respondre a la invitació dels membres de l'Eurogrup, donant suport a la posada en marxa i el monitoratge d'aquest suport financer mitjançant informes periòdics".

El ministre d'Economia d'Espanya, Luis de Guindos, ha explicat que el paper del Fons Monetari Internacional (FMI) en aquest rescat europeu de la banca espanyola és "estricte assessorament" i que no aportarà fons.
Anar al contingut