Botiga de la marca Lacoste en un centre comercial (EFE)
Botiga de la marca Lacoste en un centre comercial (EFE)

Lacoste vol acomiadar un centenar de treballadors a Catalunya

La filial espanyola de la popular marca francesa ha presentat un ERO que afectaria 100 dels 436 treballadors que té a Espanya

RedaccióActualitzat

Lacoste, la coneguda marca de roba del cocodril, ha presentat un expedient de regulació que afecta 100 treballadors dels  436 que té a Espanya. 

Tots els treballadors afectats són a Catalunya. En concret, l'ERO que Lacoste Ibérica, l'antiga Basi, ha comunicat al comitè d'empresa afectaria 58 treballadors del magatzem de Barberà del Vallès, 7 de la botiga del carrer de Balcells de Barcelona i 35 de les oficines centrals, a Badalona.

El grup tèxtil francès argumenta que l'ERO és degut a "causes econòmico-financeres, organitzatives, tecnològiques i productives".  

Fonts sindicals asseguren que Lacoste els ha explicat que a partir d'ara distribuirà les peces de roba destinades al mercat espanyol directament des de França.

Es dona la circumstància que ara fa un any Lacoste va adquirir el 100 per cent de Basi SA, que gestionava la distribució de la marca francesa a Espanya. 

Està previst que la negociació de les condicions de l'ERO comencin la setmana que ve

Els representants dels treballadors esperen que bona part dels acomiadaments es puguin fer a través de prejubilacions perquè la mitjana d'edat de la plantilla és alta.

Anar al contingut