Barcelona

L'acord entre Iberia i els sindicats no desfà els temors dels treballadors de terra sobre el seu futur laboral

Iberia i els sindicats del personal de terra del Prat han fet un pas més per recuperar la pau social a l'empresa que es va perdre pel bloqueig de l'aeroport fa just una setmana. La companyia i els sindicats van perfilar aquest dijous un acord que inclou mesures per als treballadors que no vulguin passar a les altres empreses. De tota manera, els treballadors d'Iberia encara es mostren preocupats pel seu futur laboral i la desconfiança persisteix sobre les condicions en què seran subrogats a altres companyies uns 600 treballadors, la part dels 1.800 que ara fan la feina de trasllat d'equipatge i passatgers que no poden ser absorbits per Iberia.

Actualitzat
Els representants dels treballadors d'Iberia enviaran una carta a tots els empleats en què els informaran dels acords a què han arribat amb la companyia aèria. Més d'un miler continuaran fent la feina a Iberia i els altres 600 hauran de triar entre anar a una de les altres empreses o acollir-se a les mesures pactades.

El traspàs d'empresa es farà amb les mateixes condicions que han tingut fins ara. No és la primera vegada. De fet, al Prat opera Eurohandling, que ha sumat a la seva plantilla treballadors d'Iberia. Alguns encara hi treballen amb les condicions que tenien abans i que són diferents a les que tenen la resta de la plantilla.

I les mesures alternatives són poder acollir-se a prejubilacions si tenen més de 58 anys, demanar una baixa incentivada o el trasllat dins la companyia. Iberia, a més, mantindrà els serveis que fa a les sales de personalitats o a la tripulació per així poder absorbir més plantilla.

El que no consta, almenys en el document distribuït a la premsa, és si Iberia i els sindicats han acordat no sancionar els treballadors que divendres van abandonar el seu lloc de treball i van ocupar les pistes. De tota manera, gran part dels que han intervingut en les negociacions pensen que no hi haurà sancions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut