Madrid

La vacuna contra la grip nova podria estar a punt per a la comercialització a finals d'octubre

La comercialització de la vacuna contra la grip nova a l'estat espanyol podria ser una realitat a finals d'octubre, segons els terminis que ha anunciat al Congrés dels Diputats la ministra de Sanitat. Trinidad Jiménez preveu que l'Agència Europea del Medicament ja haurà confirmat abans d'acabar aquest mes la seguretat de la vacuna.

Actualitzat
La ministra ha insistit que Espanya iniciarà la vacunació al mateix temps que la resta de països europeus. A més, segons ha explicat Jiménez, les dones embarassades continuen dins dels grups de risc que caldrà vacunar de manera prioritària.

Aquesta data per a l'arribada de la vacuna a Europa es dóna a conèixer poques hores després que l'Agència Nord-americana del Medicament ha donat llum verda a la vacuna, que als Estats Units ja es podrà administrar a mitjans del mes que ve, segons han anunciat responsables del Departament de Salut.

El govern dels EUA disposa de 195 milions de vacunes, que principalment s'administraran als grups de risc: embarassades, persones que tenen contacte amb nens, personal mèdic i les persones de més de 65 anys i de menys de 24. Des de l'abril, als Estats Units han mort gairebé 600 persones a causa del virus de la grip nova.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut