Pla general de la roda de premsa per presentar com es destinarà l'herència que la UVic ha rebut de la família Modolell-Calderó. Imatge de l…
Pla general de la roda de premsa per presentar com es destinarà l'herència que la UVic ha rebut de la família Modolell-Calderó. Imatge de l'11 de maig de 2018 (Horitzontal).

La UVic-UCC destinarà 100.000 euros de l'herència Modolell-Calderó a becar a joves estudiants d'Osona amb pocs recursos

ACN Vic.-La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya ha creat un fons especial denominat Modolell-Calderó amb l'objectiu de gestionar els més de 8,3 MEUR que Maria Victòria Modolell, vídua del vigatà Carlos Calderó, va deixar en testament a parts iguals a Càrites i a la UVic. El director general de la FUB, Joan Turró, ha destacat que es dedicarà a becar estudiants joves de la comarca d'Osona amb pocs recursos perquè puguin seguir els estudis universitaris en els diferents campus que la universitat té repartits pel territori. Dels els actius que conformen els més de 4 MEUR de l'herència que li toquen a la UVic - entre elements immobiliaris, dipòsits bancaris i fons d'inversió -, la idea és dedicar a les beques "no el valor del patrimoni, sinó el seu rendiment". La universitat ha xifrat aquest benefici en 100.000 euros anuals que es destinaran als joves en funció de les seves possibilitats econòmiques per fer front a matrícules que van des dels 5.000 euros fins a 12.000 que costa el grau a la Facultat de Medicina.

Anar al contingut