Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
París

La Unesco accepta Palestina com a membre de ple dret

La conferència general de la Unesco ha acceptat l'Autoritat Nacional Palestina com a membre de ple dret d'aquesta organització de les Nacions Unides. Ho ha fet en una votació en què els palestins havien d'aconseguir el suport de dues terceres parts dels 193 integrants de l'organització per ser acceptat. Els Estats Units, el Canadà i Alemanya hi han votat en contra, mentre que el Brasil, Rússia, la Xina, l'Índia, Sud-àfrica i França hi han votat a favor. La Gran bretanya, per la seva banda, s'hi ha abstingut.

Redacció Actualitzat
Tant els EUA com Israel han amenaçat de suspendre el seu finançament a les activitats d'aquesta agència de l'ONU per l'educació, la ciència i la cultura, si la votació tirava endavant. Això voldria dir que la Unesco veuria minvada en una quarta part el pressupost actual que ara rep.

Els palestins veuen en aquesta votació un hipotètic primer triomf de cara a la seva petició de reconeixement com a estat de ple dret davant el consell de seguretat de l'ONU, formulada el passat 23 de setembre.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut