Jerusalem

Israel assegura que l'admissió de Palestina a la Unesco "allunya" la pau

L'admissió de Palestina com a membre de ple dret de la Unesco ha aixecat les primeres reaccions contràries. Des d'Israel, el Ministeri d'Afers Estrangers ha emès un comunicat en què assegura que el que qualifica de "maniobra palestina unilateral" allunya "la possibilitat d'un acord de pau" i afegeix que "l'estat d'Israel considerarà els seus pròxims passos pel que fa a la cooperació amb l'organització", en referència a una probable retirada del finançament que aporta a la Unesco."

RedaccióActualitzat
Auesta decisió no convertirà l'Autoritat Palestina en un estat, sinó que posarà obstacles innecessaris al camí per renovar les negociacions", afegeix el comunicat. L'ambaixador israelià a la Unesco, Nimrod Barkan, també ha advertit els països que hi han votat a favor, com per exemple França, que veuran afectada la seva que capacitat d'influència sobre Israel, especialment en el que fa referència al procés de pau.

Alemanya, també en contra

També el govern alemany ha valorat negativament el resultat de la votació. Considera que perjudica el procés de pau al Pròxim Orient. Afegeix, però, que no hauria d'influir en el procés que té en marxa el Consell de Seguretat de l'ONU sobre la inclusió de Palestina i insta a reprendre al més aviat possible les converses directes en el marc del full de ruta del Quartet del Pròxim Orient.

Anar al contingut