La UGT reivindicarà l'aplicació de la jornada laboral de 37,5 hores en un Primer de Maig marcat pel 12-M

Actualitzat

ACN Lleida - La UGT reivindicarà el Primer de Maig l'aplicació de la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores pactada per PSOE i Sumar l'octubre passat. Tot i que el sindicat considera que la reducció "no és suficient", ho veu com un primer pas per aconseguir la jornada de 35 hores i el seu objectiu final, que és la jornada de 32 hores, és a dir, de quatre dies. Ho ha explicat el secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, abans de l'assemblea de delegats del sindicat a Lleida per preparar l'1 de Maig, que enguany coincidirà en plena campanya electoral. El 12-M marcarà els discursos de la jornada, ha dit Ros, que ha afegit que també reivindicaran la importància del sindicalisme en la millora dels drets dels treballadors.

El lema de la UGT per aquest Primer de Maig serà 'Treballar menys, treballar millor'. I és que el sindicat reclama al govern espanyol que apliqui la reducció de jornada a les 37,5 setmanals, condició que Sumar va posar al PSOE per pactar la investidura. El sindicat ho veu un primer pas al seu objectiu final, que és aconseguir la jornada de 4 dies setmanals. "Encara que sembli molt patapam, si no ho reivindiquem no ho aconseguim", ha dit Ros, que ha comparat aquesta ambició a quan reivindicaven el salari mínim de mil euros i, tot i que "semblava impossible", s'hi ha arribat.

A banda de la reducció de jornada, també aprofitaran l'1 de Maig per denunciar l'increment de preus i les dificultats per accedir a l'habitatge. A banda, també volen reivindicar els avenços aconseguits en els darrers anys en matèria de drets dels treballadors, que segons Ros, "demostren la importància del sindicalisme".

El secretari general de la UGT ha dit que la campanya electoral del 12-M marcarà les intervencions del Dia del Treball. Sobre la legislatura actual, ha dit que a Catalunya "s'ha consolidat el diàleg social". "La part dolenta és que no s'han revertir les retallades" de la darrera dècada", ha afirmat, així com tampoc s'ha tingut en compte la desinversió acumulada. Per tot plegat, considera que ens els pròxims anys cal revertir les retallades i millorar la planificació econòmica a mig i llarg termini.

Anar al contingut