Brussel·les

La UE fa concessions a Cameron per evitar la sortida del Regne Unit

Brussel·les reconeix el dret dels britànics a restringir temporalment les prestacions socials als treballadors europeus instal·lats al país

Actualitzat

Europa ha fet públiques les propostes per evitar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el que es coneix popularment amb el nom de Brexit.

Per evitar-ho, Brussel·les accepta que Londres pugui restringir les prestacions als treballadors estrangers que s'instal·lin al Regne Unit durant els seus primers anys al país, sempre que tingui el vistiplau previ dels 28.

També es garanteix el dret del Regne Unit a vetar propostes legislatives de la Comissió Europea si aconsegueix el suport de 16 estats membres.

En canvi, la Unió Europea s'ha negat a concedir cap poder de veto a decisions sobre l'euro.

David Cameron ha reaccionat al mateix temps que es feien públiques les propostes de Brussel·les i ha dit que demostren que s'han fet progressos reals per satisfer les seves demandes, però que encara hi ha feina a fer.

"Al principi d'aquest procés vam marcar les quatre àrees on volíem veure canvis substancials i aquest document ofereix aquest canvi substancial. Però, per descomptat, encara s'ha de treballar en alguns detalls, hi ha aspectes importants que s'han de garantir, hi ha més feia a fer i, evidentment, hi ha una negociació en el Consell Europeu. Així que queda molta feina, però crec que hem fet progressos reals."

D'aquí a dues setmanes s'hauria de tancar un acord definitiu per sotmetre'l a referèndum als britànics abans de l'estiu i Cameron ja ha deixat clar que aspira a tenir el millor d'Europa sense ser-hi.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut