La tardor judicial que ens espera

Hi ha una trentena de tribunals involucrats en causes que tenen a veure amb el procés d'independència de Catalunya

RedaccióActualitzat

Les paraules "vista oral", "declaració", "deliberació" i "sentència" ens acompanyaran aquesta tardor. Hi ha una trentena de tribunals involucrats en causes que tenen a veure amb el procés d'independència de Catalunya i els fets de la tardor del 2017.

Causes judicials generades pel referèndum de l'1-O:

9 membres del govern de Carles Puigdemont, l'expresident de l'ANC, el president d'Òmnium Cultural, l'expresidenta del Parlament empresonats amb causa de rebel·lió, amb penes que poden arribar als 30 anys de presó.


7 persones exiliades inclòs l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira.


3 membres de l'anterior govern investigats en llibertat

 

6 diputats investigats, incloent-hi la mesa del Parlament, que presidia Carme Forcadell


35 alts càrrecs, tècnics, comissionats de l'administració i proveïdors i empresaris investigats pels preparatius de l'1-O, incloent-hi el Diplocat i la comitiva que acompanyava Puigdemont a Alemanya

4 responsables polítics i policials dels Mossos d'Esquadra processats ja a l'Audiència Nacional, acusats de sedició i d'organització criminal.


7 responsables policials dels Mossos amb causa oberta per sedició al jutjat de Cornellà.

4 agents dels Mossos investigats per diferents supòsits.

 

Notícia relacionada: Memòria audiovisual de l'1-O

 

6 juristes, 5 de la Sindicatura Electoral, investigats per desobediència i 1 jutge investigat per injúries.

712 alcaldes investigats per la fiscalia amb el càrrec d'haver cooperat en un referèndum il·legal. Algunes de les causes ja s'han arxivat, però desenes i desenes encara estan en procés.


2 membres dels CDR denunciats per terrorisme per la fiscalia. Tamara Carrasco no és a la presó, però encara s'enfronta a un delicte de desordre públic a l'Audiència Nacional. és investigat per l'Audiència per desordre públic i rebutja el terrorisme. I l'Adrià, integrant del CDR d'Esplugues, està en cerca i captura. 

 

 

40 investigats per incitació a l'odi i discriminació, almenys 16 membres de dos ajuntaments, 17 mestres de dues escoles -la causa de 13 mestres s'ha arxivat posteriorment- 1 mestre d'un altre centre, 3 particulars, 2 humoristes, 1 jurista. Només la Guàrdia Civil havia denunciat 117 casos d'escarni i desafecció el desembre.

 

 

606 denúncies ciutadanes per violència dels cossos de seguretat l'1-O.

 

20 denunciats per la vaga general del 3 d'octubre i els talls de carreteres el novembre, almenys 20.


I 20.000 denúncies de particulars al síndic que s'han traslladat al comissari dels Drets Humans europeu pel veto del TC a la investidura de Puigdemont.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut